Írsky hudobník The Edge z kapely U2 sa stal prvým rockovým hudobníkom, ktorý vystúpil v Sixtínskej kaplnke vo Vatikáne. Stalo sa tak v sobotu, pričom publikum tvorilo približne 200 lekárov, vedcov a filantropov, ktorí sa zúčastnili na konferencii s názvom Cellular Horizons.

The Edge predviedol v sprievode sedemčlenného chlapčenskéh zboru štyri skladby. Tri z nich - Yahweh, Ordinary Love a Walk On - boli z repertoáru U2. Štvrtou bola If It Be Your Will od Leonarda Cohena, ktorú niekto z účastníkov koncertu zachytil na videu a zverejnil na Youtube.


54-ročný gitarista, klávesák, spevák a skladateľ, vlastným menom David Howell Evans, sa preslávil v spomínanej skupine U2, ktorá vznikla v roku 1976 a patrí k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú trinásť štúdioviek, pričom v súčasnosti pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Spomínaná pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Thibault Camus

Súvisiaci interpreti: U2