Rok 2014 je ešte len v polovici, no už poznáme meno pravdepodobne najväčšej popovej hviezdy, ktorá na Slovensko zavíta v roku 2015. Svoju premiéru si v Bratislave v rámci turné k albumu Prism v piatok 27. februára odkrúti americká speváčka Katy Perry.

Vstupenky na koncert, ktorý sa uskutoční v tradičnom dejisku najväčších halových koncertov - na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu (Slovnaft aréna), sa začnú predávať v stredu 4. júna o 10:00. Okrem Bratislavy vystúpi Katy Perry v rámci európskej časti Prismatic World Tour aj v Prahe (23.2.), v poľskom Krakove (24.2.) a vo Viedni (26.2.). Celkovo je v zozname takmer 20 európskych metropol.

Jedna z najpopulárnejších speváčok súčasnosti oznámila svoj návrat do Európy v nadväznosti na obrovský úspech svojich aktuálnych koncertov vo Veľkej Británii, ktoré zožali nadšené recenzie od fanúšikov aj kritikov. "Najšialenejší, najlepší a najzábavnejší koncert roka. Päť hviezdičiek." - napísal o jej šou hudobný redaktor denníka Financial Times.

Katy Perry, Grammy 2014 Zdroj: Matt Sayles/Invision/APKaty Perry na Grammy Awards 2014

Spomínaný album Prism (recenzia) vyšiel vlani v októbri. Debutoval na prvom mieste rebríčka iTunes v 97 krajinách a nahrávka dosiahla rekord predajnosti v speváčkinej kariére. Celkovo sa z nej za prvý polrok od vydania predalo viac ako 6 miliónov kópií. Pilotný singel Roar aj skladba Dark Horse (feat. Juicy J) sa stali celosvetovými hitmi a pridali sa k ďalším siedmim singlom v kariére Katy Perry, ktoré sa dostali na vrchol amerického rebríčka Billboard Hot 100.

V roku 2013 sa Katy Perry stala svetovo najsledovanejšou osobnosťou na Twitteri, bola menovaná globálnym veľvyslancom UNICEF a získala nominácie na dve ceny Grammy (Skladba roka a Najlepší popový sólový výkon).

Je tak jasné, že po Kylie Minogue, ktorá sa v Bratislave postará o veľkú popovú šou už v októbri, sa môžu fanúšikovia aj v roku 2015 tešiť na mainstreamovú hviezdu prvej kategórie. Sami sme zvedaví, ako to naozaj je s jej spevom naživo...

Text: Hudba.sk (zdroj: XL Promotion)
Foto: Youtube (titulné foto), Matt Sayles/Invision/AP (fotografia v článku)

Súvisiaci interpreti: Katy Perry