Slovenský spevák a skladateľ Miro Žbirka si naďalej plní svoje londýnske sny. Po nahrávaní samostatných skladieb v Abbey Road sa pomaly prepracoval k celého albumu, ktorý je kompletne vytvorený a produkovaný v legendárnom štúdiu. Slovensko-anglický dvojalbum má názov MIRO a vyjde na jeseň.

"Prvá nahrávka v Abbey Road, to bol narodeninový darček od mojej ženy. Tam som sa stretol s producentom Robom Cassom a jeho tímom. Odvtedy už uplynuli takmer tri roky a z nás sa za ten čas stali priatelia. Bola tam neuveriteľná atmosféra. Rob vytvoril naozaj skvelý tím muzikantov. Na bicie hral Frank Tontoh, bývalý bubeník Amy Winehouse. Gitary nahral Pearse MacIntyre, skvelý gitarista, s ktorým spolupracujem už od môjho prvého nahrávania v Abbey Road. Na albume bude aj jedna skladba, na ktorej sa podieľal legendárny klávesák Manfred Mann," prezradil Meky zatiaľ iba pár detailov o novom albume.

TIP: Legendárne Abbey Road si vďaka Google aplikácii môžete vyskúšať aj Vy!

Nový dvojalbum MIRO vyjde na prelome septembra a októbra vo vydavateľstve Universal Music nielen ako CD, ale aj na dvojvinyle. Prvou lastovičkou z práve dokončenej nahrávky je pesnička s príznačným názvom Prišla z Londýna. "Táto pieseň je dobrým príkladom toho, ako to v Abbey Road chodilo, keď sme nahrávali. Je jediná z tých, ktoré sú aj v slovenčine a ozve sa v nej kúsok angličtiny," hovorí o čerstvej novinke Miro Žbirka.

"Tvorí taký most medzi anglickými a slovenskými pesničkami dvojalbumu. Ona naozaj prišla z Londýna. Otextoval som si ju sám. Anglický text Girl In The Middle napísal poet a textár legendárnych Cream Pete Brown. Keď počúvam obidve verzie, zisťujem, že je zaujímavé, že tá istá pieseň môže mať rôzne texty, posunutý význam... Napriek tomu, že som na scéne už celkom dlho, toto je pre mňa úplne nová skúsenosť," objasnil vznik pesničky. 

Abbey Road je v hlavnej úlohe aj v lyric videu piesne Prišla z Londýna / Girl In The Middle. Zachytáva bežných pár minút na tomto legendárnom mieste a dej v ňom vytvárajú návštevníci, ktorí sa denne prichádzajú odfotiť na priechod pre chodcov preslávený kapelou The Beatles.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša. Viac podrobností a aktualizované informácie nájdete na oficiálnych weboch www.zbirka.cz a www.facebook.com/MiroZbirka.

Foto: archív Mira Žbirku 2015

Reklama: Albumy Mira Žbirku si môžete pohodlne zakúpiť v internetovom obchode ipark.sk 

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka