Coldplay, Katy Perry, Justin Bieber, Miley Cyrus, Robbie Williams či The Black Eyed Peas. To je len časť hviezd, ktoré sa v nedeľu 4. júna zídu na benefičnom koncerte One Love Manchester. Akciu organizuje tím speváčky Ariany Grande. Slovenskí fanúšikovia si ju budú môcť pozrieť v priamom prenose na internete alebo o niečo neskôr zo záznamu v televíznom vysielaní.

Podujatie One Love Manchester sa bude konať na kriketovom štadióne Emirates Old Trafford a bude spomienkou na obete teroristického útoku na minulotýždňovom koncerte Ariany Grande v Manchestri. Výťažok zo vstupného poputuje obetiam incidentu a rodinám zosnulých. Účastníci speváčkinho koncertu, na ktorom 22. mája prišlo k útoku, sa na podujatí budú môcť zúčastniť zdarma.

Pre 23-ročnú speváčku to bude prvé vystúpenie od tragickej noci v multifunkčnej hale Manchester Arena, kde samovražedný útočník tesne po skončení jej koncertu zabil 22 ľudí a ďalších viac ako sto zranil. Grande následne odletela do USA a zrušila najbližšie plánované koncerty. Okrem nej na nedeľnej benefičnej akcii vystúpia aj ďalšie známe mená súčasnej populárnej hudby - Justin Bieber, Miley Cyrus, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams, Take ThatNiall HoranThe Black Eyed Peas, Robbie Williams, či Little Mix.

Celé podujatie budú môcť sledovať aj slovenskí fanúšikovia. RTVS sa totiž podarilo po úspešných rokovaniach s britskou BBC získať vysielacie práva. Koncert môžete pozerať v priamom prenose v nedeľu od 20:00 online na www.rtvs.sk alebo v ten istý večer od 21:40 v posunutom relive vysielaní na Dvojke.

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA + RTVS)
Foto: Facebook.com/arianagrande

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande