Adam Ďurica v čase lockdownu všeličo pomenil. Zmenilo sa obsadenie jeho kapely a veľa času venoval tvorbe nových pesničiek. Z jeho aktuálneho singla Medzi nami je už rádiový hit, no táto skladba, rovnako ako predošle single Pravdupovediac či Vlci, ešte nikdy nezaznela naživo. To sa však čoskoro zmení na jeho letných koncertoch pod holým nebom.

Riadna skúška, ktorá nás naučila trpezlivosti a pokore. Tak hodnotí Adam Ďurica ostatný rok, ktorý umeleckej brandži veľa dobrého nepriniesol. Ak predsa niečo, tak to, že hudobníci mali dosť času tvoriť. 33-ročný spevák, gitarista a skladateľ to využil naplno a zložil skladby, ktoré počas lockdownov postupne vydával a stali sa z nich hity. Už sa však nevie dočkať, ako ich zahrá naživo na koncertoch. 

"Keďže času bolo dosť, na túto koncertnú sezónu sme pripravili úplne nový program, ktorý ešte nikto nepočul. Dokonca som minulý rok postavil novú kapelu, s ktorou sme nemali veľa možností zahrať si, takže sa tešíme o to viac. Počas pandémie vzniklo niekoľko veľmi zaujímavých skladieb, ako napríklad Pravdupovediac, Vlci alebo aktuálny singel Medzi nami, ktoré vlastne ešte nikdy nezneli na mojich koncertoch," vraví hudobník.

Adam odštartuje letnú koncertnú šnúru na nádvorí Kežmarského hradu už 10. júla. Okrem toho ho čaká ďalších šesť koncertov od západného Slovenska až po východ. "Teším sa na všetky mestá, v ktorých budeme tento rok hrať. Špeciálne sa možno teším na Kežmarok, keďže odtiaľ pochádza aj Vlado Krausz, ktorý napísal väčšinu textov k mojím veľkým hitom a na hrade v Kežmarku sme ešte nikdy nehrali. Koncertovanie nám veľmi chýbalo a tak sľubujem mojim fanúšikom, že sa môžu tešiť na krásny koncertný zážitok," dodáva Adam Ďurica.

Zoznam letných koncertov Adama Ďuricu:

10. 7. - Kežmarok, Nádvorie Kežmarského hradu
16. 7. - Šurany, Amfiteáter
17. 7. - Košice, Kasárne/Kulturpark
31. 7. - Banská Štiavnica, Amfiteáter
7. 8. - Bratislava, Amfiteáter In Park, Štrkovecké jazero
15. 8. - Hlohovec, Amfiteáter Panská záhrada
28. 8. - Krupina, Amfiteáter

Vstupenky:  


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Laco Rychtárik