V posledný júnový víkend opäť po dvoch rokoch odštartuje Nestville Open Fest. V poradí 9. ročník obľúbeného hudobného festivalu na severnom Spiši v areáli Nestville Parku v obci Hniezdne pri Starej Ľubovni bude 25. a 26. júna patriť fanúšikom hudby rôznych žánrov, ale aj rodinného programu pre celé rodiny. TASR informoval event manažér Kamil Konkoľ.


Počas dvoch dní sa predstavia Smola a Hrušky, Heľenine Oči, Vašo Patejdl, Kandráčovci, No Name, ale aj rešpektovaní raperi Separ s celou DMS či Nerieš. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Na hlavnom pódiu v sobotu 25. júna vystúpia Paci Pac, TWiiNS, Diana Kovaľová (strieborná superstar 2020), Vašo Patejdl & Band, Smola a Hrušky, Separ & DMS, Nerieš, DJ Graysecret, Heľenine oči a DJ Hubertus. V nedeľu 26. júna vystúpia Spievankovo, Detské interaktívne pásmo Divadla Etudy, Ľudová hudba Stana Baláža, Tomáš Oravec & Cimbalowica & Monika Kandráčová, Števo Skrúcaný, Hrdza, Kandráčovci a No Name.

Prečítajte si: Igor Timko z No Name: Žijeme svoj sen. Vymysleli sme niečo, čo živí dvanásť rodín

Počas celého víkendu je pripravený aj program pre najmenších. Tí si môžu vyskúšať jazdu na poníkovi, čaká ich kúzelník Gabi a Šašulienka, maľovanie na tvár, foto s obľúbeným maskotom, balónová šou, rozprávky: Polepetko a Princezná na hrášku, diskotéka so Šašom a mnoho ďalších atrakcií.

Oba festivalové dni bude tiež prebiehať Nestville Rodeo Show v jazdeckej aréne za účasti výborných jazdcov a najlepších koní, ktorá sa stala už pevnou a obľúbenou súčasťou festivalového programu v Hniezdnom. Zaujímavou pre celé rodiny určite bude výstava plemena frízskych koní, magické prenosné planetárium či farma plná zvierat rôzneho druhu.

Počas festivalu je pripravená atraktívna ponuka aj v expozícii Nestville park. "Všetci návštevníci festivalu majú počas daného víkendu možnosť pozrieť si expozíciu Nestville parku za polovičné ceny a pozrieť si tak históriu ale i súčasnosť severného Spiša. Mimoriadny obdiv vždy zožne najmä najväčší vyrezávaný drevený obraz Európy so stvárnením života ľudí v 13. storočí. Atraktívnou časťou prehliadky sú aj vyrezávané drevené sudy, v ktorých zrejú liehoviny," hovorí event manažér Kamil Konkoľ.

Vstupenky:   

Zdroj: TASR, Hudba.sk edit