Už vo štvrtok sa uskutoční očakávaný koncert českého pesničkára Jaromína Nohavicu na hrade Červený kameň. Organizátori informujú, že koncert sa na hradnej lúke uskutoční za každého počasia a na mieste sa nebudú predávať žiadne lístky. Koncert je totiž už tri týždne vypredaný.

Na hrad pri Častej sa Jaromír Nohavica vracia päť rokov od pamätného koncertu v auguste 2008, na ktorý si tisícky fanúšikov spomínajú dodnes. Žijúca legenda českej hudby nedávno oslávila 60. narodeniny, stále je však v skvelej speváckej forme. Na jar absolvoval miniturné po Slovensku a na záver si nechal hudobnú lahôdku, ktorou nepochybne bude koncert na hrade Červený Kameň. "Koncert Jaromíra Nohavicu na hradnej lúke je už tri týždne beznádejne vypredaný. Na mieste sa vstupenky už nebudú predávať! Koncert sa bude konať za každého počasia," informuje organizátor koncertu Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Jaromír Nohavica rád vyhľadáva priestory pod holým nebom, kde v harmónii s prírodou vynikne jeho hudba i texty. Takým bude určite aj štvrtkový koncert na hrade Červený kameň. Organizátor upozorňuje fanúšikov, že vstup do areálu bude od 18:00 hodiny. Koncert sa začne o 20:30 a potrvá približne dve hodiny.

Spevák, textár a skladateľ 7. júna pri príležitosti svojho životného jubilea vydal výber toho najlepšieho z tvorby z poslednej dekády minulého storočia s názvom Tenkrát. "Už mnoho rokov sa po tomto svete pohybujem ako človek s gitarou. Je to činnosť, za ktorú dostávam peniaze, aby som si mohol kúpiť krásne knihy, platne, aby som mohol finančne zabezpečiť svojich blízkych, jednoducho, aby som mohol fyzicky aj psychicky žiť. Nie som človek dostredivý, spejúci k jednému bodu, ale skôr odstredivý, ktorý sa prostredníctvom širokej palety skúseností uberá k pravde. Kiež by som nemusel meniť. Život pesničkára nie je pohodlný, ale je úžasný," hovorí o sebe Nohavica, ktorý zažil veľký úspech, ale aj "hon na čarodejnice" v súvislosti s ŠtB. Zaujímavý rozhovor na túto tému vyšiel pred pár dňami v denníku SME.

Zdroj: Propaganda House, SITA, archív
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica