Barbadoská speváčka posúva latku svojich videí stále vyššie. Vo vizuáli k singlu Bitch Better Have My Money ponúka v príbehu krutej pomsty doposiaľ najodvážnejšie zábery plné nahoty a násilia. Klip, na ktorého réžii sa podieľala aj samotná Rihanna, tak skutočne korešponduje s agresívnym textom, čo ho robí nevhodným pre slabšie povahy a maloletých.

Rihanna sa rozhodla upriamiť pozornosť internetu na svoj kontroverzný, pre väčšinu rádií neprijateľný singel hudobným filmom, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Quentin Tarantino. Interpretka hitu Umbrella musela mať v sebe veľmi veľa agresivity, keď v sedemminútovom hudobnom filme k skladbe Bitch Better Have My Money za pomoci dvoch ďalších žien unesie solventnú ženu, nechá ju vyzliecť donaha a postupne ju týra. Robí tak preto, aby vymámila z jej manžela peniaze, ktoré jej postava zrejme potrebuje na drogy, pretože viac než polovicu videa ju môžete vidieť s jointom v ústach. Napokon nastane v deji zvrat a divák na konci vidí truhlu s vyčnievajúcimi zakrvavenými ženskými nohami.

Barbadosanka premysleným dramatickým dejom podčiarkuje text skladby, ktorý vypovedá o splácaní dlhov. Hudobnú snímku režírovala v spolupráci s francúzskou režisérskou štvoricou Megaforce (Madonna feat. M.I.A. and Nicki Minaj - Give Me All Your Luvin'). Do mužských úloh obsadili dvoch hviezdnych hercov - Erica Robertsa ako policajta vyšetrujúceho únos a Madsa Mikkelsena, ktorý zosobňuje manžela unesenej. Koncept klipu mala Rihanna podľa vlastných slov v hlave už osem mesiacov, pričom samotná skladba mala premiéru v marci a následne ju predstavila aj na iHeart Radio Music Awards.

Upozornenie: Videoklip neodporúčame sledovať neplnoletým užívateľom ani tým, ktorí na článok klikli v práci.


Singel so súčasným klubovým zvukom produkčne zastrešili Kanye West, Travis Scott a WondaGurl. Ide o ďalšiu predzvesť ôsmeho štúdiového albumu, ktorý zostáva dodnes nepomenovaný. Taktiež nie je známy ani dátum vydania tejto štúdiovky. Speváčka však už zverejnila tri rôznorodé ochutnávky - okrem BBHMM to bola prekvapujúca spolupráca s Paulom McCartneym a Kanye Westom FourFiveSeconds a "vlastenecká" American Oxygen.

Každá zo zverejnených skladieb je pritom tematicky aj hudobne úplne iná, aj vďaka tomu zostávajú fanúšikovia v napätí a očakávaní, čím prekvapí nabudúce a ako vlastne bude znieť samotný album. Ten príde po niekoľkoročnej pauze, svojich prvých sedem albumov totiž Rihanna stihla vydať v rýchlom slede v rokoch 2005 až 2012.

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Rihanna