Návštevníci hudobného festivalu Amfik Šírava fest sa už po tretíkrát môžu tešiť na zaujímavý program. Už 14. a 15. júla v Amfiteátri na Zemplínskej Šírave vystúpia zvučné mená slovenskej hudobnej scény ako Horkýže Slíže, Gladiator, Desmod, Smola a hrušky, speváčka Nika Karch či Heľenine oči. Túto slovenskú zostavu doplní aj zahraničný ťahák – švédska kapela Rednex.

"Sme radi, že sa nám ich podarilo opäť po čase dotiahnuť na Slovensko. Ide o kapelu, ktorá je známa vďaka niekoľkým hitom, prakticky po celom svete. Určite predvedú svoju nezabudnuteľnú show a ľudia sa môžu tešiť na ich najväčšie hity. Dokonca chcú na Šírave natočiť aj nejaké zábery do nového videoklipu" prezradil manažér Amfik Šírava festu Boris Karch.

Rednex v 90 rokoch zožali úspech so skladbou Cotton Eye Joe, ktorou ovládla hitparády v mnohých krajinách.  Bodoval aj singel Old Pop In An Oak a najmä balada Wish You Were Here vydaná v roku 1995. Na prelome milénií sa Rednex znova dostali na čelo hudobných rebríčkov v niekoľkých krajinách vďaka popovému hitu The Spirit Of The Hawk. Švédska skupina koncertuje dodnes, na konte má tri albumy a viac ako desať miliónov predaných nosičov.


"Okrem Rednexu a už spomínaných interpretov dávame priestor každý rok aj mladým kapelám z blízkeho okolia. Tento rok to budú kapely FreedeggsThe Overtime zo Sobraniec, The Parentals z Košíc, Ladies and Genitals z Michaloviec či kapela The Now zo Sniny," uviedol Boris Karch.

Doplnil, že okrem nich sa im na poslednú chvíľu podarilo dotiahnuť hosťa festivalu – formáciu Emily & Justice, ktorí v piatok 14. júla predstavia v exkluzívnej premiére aj svoj nový letný hit Milý môj.

Redakciu Hudba.sk informoval manažér podujatia Boris Karch.

Súvisiaci interpreti: Rednex