Izraelský hudobník Asaf Avidan, ktorého preslávil hit The Reckoning (One Day), príde prvýkrát na Slovensko. V bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) vystúpi 18. februára 2021 v rámci koncertnej série Dobrý výber. Koncert bude súčasťou jeho Anagnorisis Tour. Na ňom zrejme predstaví nový album, ktorého predvojom sú single Lost Horse a Earth Oddysey.

Asaf Avidan začínal s kapelou The Mojos, s ktorou vydal tri štúdiové albumy. Tie boli v jeho rodnej krajine pomerne dobre prijaté, no medzinárodný úspech prišiel až po tom, čo sa v roku 2011 rozhodol vydať na sólovú dráhu. Aj keď treba povedať, že to s tým až tak nesúviselo. V roku 2012 totiž vyšiel remix jeho staršej piesne The Reckoning od nemeckého DJa Wankelmuta, a práve ten ho dostal do playlistov na celom svete.

V súčasnosti má táto verzia na Youtube viac ako 200 miliónov prehratí. Všade, kam Avidan príde, čakajú fanúšikovia práve na to, aby si zaspievali refrén, vďaka ktorému dnes viac ľudí pieseň pozná pod alternatívnym názvom One Day než pod tým pôvodným.

Pozrite si, ako na tento obrovský hit pred piatimi rokmi reagovalo publikum na Szigete:


Ako sólový hudobník vydal v rokoch 2012 až 2017 tri štúdiovky a koncertoval po celom svete. Hosťoval tiež v skladbe Baila Leila od bosnianeho muzikanta Gorana Bregovića. Po zatiaľ poslednom turné si 40-ročný rodák z Jeruzalema doprial ročnú pauzu, počas ktorej došlo aj k dvom nepríjemným udalostiam. Najprv ho napadol vlastný (československý) vlčiak a spôsobil mu zranenia, po ktorých musel byť dokonca hospitalizovaný a takmer prišiel o ucho. Následne prišiel o obľúbeného koňa, ktorého na smrť uhnala svorka vlkov pri jeho štúdiu. Práve o tom je jeho nový singel Lost Horse.


Februárové vystúpenie Asafa Avidana bude súčasťou spomenutej koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC vystúpili Benjamin Clementine, Apparat, The Asteroids Galaxy Tour, Movits!, Lamb, The Young Gods a HVOB.

Lístky na koncert už predávajú za 23 eur (státie) a 35 eur (voľné sedenie). Po vypredaní prvej série vstupeniek na státie sa ich cena zvýši na 29 eur. Pri sedení sa cena meniť nebude.

Pripomeňte si remixovú verziu Avidanovho hitu, ktorú poznáte aj zo slovenských rádií:


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér série Dobrý výber Ján Papač. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Martina Mlčúchová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Asaf Avidan