Na záverečnom ceremoniáli Hier XXX. olympiády v Londýne vystúpi bubeník legendárnej skupiny Pink Floyd Nick Mason, ku ktorému sa pripojí anglický spevák Ed Sheeran. Dvadsaťjedenročný autor hitu The A Team to potvrdil pre austrálsku rozhlasovú stanicu Nova.

"Mnoho ľudí si myslí, že budem spievať s The Who, ale nie je to pravda - budem spievať s Pink Floyd, konkrétne pôjde o skladbu Wish You Were Here," prezradil Sheeran. Spevák zároveň uviedol, že Pink Floyd bude v nedeľu 12. augusta na pódiu reprezentovať zrejme iba 68-ročný Mason. Účasť zvyšných dvoch žijúcich členov slávnej kapely Rogera Watersa a Davea Gilmoura je takmer vylúčená.

Pink Floyd - Wish You Were Here (Live) 

Okrem Sheerana a Masona by na záverečnom ceremoniáli nemali chýbať ani The Who, Kaiser Chiefs, Take That a George Michael. Prehliadkou britskej hudobnej scény bol aj otvárací ceremoniál, ktorý sa konal v piatok 27. júla. Vystúpili na ňom hviezdy Paul McCartney, Arctic Monkeys, Mike Oldfield, Two Door Cinema Club a Emeli Sandé, ktorí za svoje vystúpenia dostali iba 1 libru (článok).

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/EdSheeranMusic 

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran