Organizátorov festivalu Atmosféra doslova pár hodín pred jeho začiatkom potešila skvelá správa. V noci na dnes festival vypredal svoju limitovanú kapacitu 2000 vstupeniek. Na mieste tak už žiadne lístky nebudú dostupné. Deti do 12 rokov v sprievode rodiča a seniori nad 65 rokov (stačí sa preukázať OP) sa na festival dostanú aj naďalej bez lístka.

Festival Atmosféra otvorí svoje brány po ôsmy raz už dnes o 15:00. Do areálu za obcou Hontianske Nemce sa však tento rok zmestia len tí, ktorí si stihli lístok kúpiť v predpredaji. Od začiatku spustenia predpredaja na aktuálny ročník organizátori avizovali, že sa chcú sústrediť najmä na kvalitu svojho hudobného a sprievodného programu a poskytovaných služieb. Rozloha areálu taktiež nepustí, a tak festival, ktorý ešte pred pár rokmi navštevovali stovky ľudí, obmedzil kapacitu na 2000 návštevníkov. Včera v noci toto číslo dosiahol, a tak je Atmosféra historicky prvýkrát vypredaná.

Držiteľov lístkov čakajú dva dni plné kvalitného hudobného a sprievodného programu pre dospelých i deti, doplneného šikovnými handmade predajcami a tými najlepšími festivalovými gastro prevádzkami. Na dvoch hudobných pódiách sa vystrieda 20 interpretov z toho najlepšieho, čo ponúka domáca alternatívna scéna.

Vystúpia Billy Barman, Puding pani Elvisovej, Fallgrapp, Medial Banana, Zrní, B-Complex, Longital Suita, Žena z lesoparku, Marián Slávka & Beata Hlavenková, Sisa Fehér & Vladko Mikláš, Geišbergovci & Katka Koščová & Daniel Špiner, Archívny chlapec, Blanch, Ankramu, Folk & Bass Orchestra, N3O, Ficture, Clube de Esquiar, Capre, Eniesa & Le'Murs. V rámci sprievodného programu sa budú konať diskusie, cestovateľské prednášky či cvičenie jogy a množstvo aktivít je pripravených i pre najmenších návštevníkov.

Kompletný program oboch festivalových dní si návštevníci môžu pozrieť na oficiálnej stránke festivalatmosfera.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Silvia Majerčáková.