Hudba z Marsu sa baví a chce baviť aj svojich fanúšikov. Svedčí o tom aj jej najnovší singel Je to ona s chytľavým zvukom na pomedzí reggae, ska, popu a aktuálne veľmi obľúbeného reggaetonu, avšak s prímesou charakteristického "marťanského" korenia. Nemenej originálny je text piesne a videoklip s mysterióznou zápletkou.

Kapela v ňom hrá na bazénovej párty, všetci sú v pohode a zábava graduje. Príchodom neznámej krásky sa však atmosféra mení. Kto je tá zvodná blondýna, z ktorej sú razom hotoví všetci prítomní muži a ženy pri nej blednú závisťou? Jej zvádzaniu napokon podľahne Rumba boy Danny, ktorý na vlastnej koži pocíti osudný dotyk morskej panny... (Ak vám Danny niekoho pripomína, tak je to Daniel Kravec - spevákov spoluhráč z projektu Dynamo Team a občasný alternujúci bubeník Hudby z Marsu.)


Latino hit na marťanský spôsob

Hudba z Marsu novinkou rozšírila svoj žánrovo pestrý repertoár, hoci ku karibským rytmom reggae a ska mala vždy blízko. Tentokrát však primiešala aj trochu reggaetonu a hoci ten je v súčasnosti jedným z najsilnejších hudobných trendov a najmä v lete sa mu dá len ťažko uniknúť, autor skladby, producent a spevák v jednej osobe, Michal "Štofo" Štofej, sa prvoplánovému napodobňovaniu latinsko-amerických umelcov úspešne vyhol. Pozitívnej živej párty skladbe s latino nádychom totiž dominujú typické "marťanské" nástroje ako trúbka a akordeón.

Aj napriek tomu, že Je to ona nie je typickým "produktom" pre komerčné rádiá, dostáva sa aj do éteru - trnavskú kapelu, ktorá je na scéne už 23 rokov a stala sa zárukou dobrej zábavy na koncertoch a festivaloch, podporuje hraním jej piesní hlavne domáce Trnavské Rádio, Rádio Slovensko a tiež internetové New Model Radio. 

Nová pesnička Hudby z Marsu je predurčená na úspech aj vďaka úsmevnému textu. Ten odľahčene hovorí o zaľúbení a o tom, ako môže príjemná žena očariť muža. Ako Štofo prezradil v rozhovore pre New Model Radio, inšpiráciou mu bola spomienka na stretnutie s vlastnou životnou láskou: "Chcel som pre Hudbu z Marsu klubovú letnú skladbu, tak som si zaspomínal na zoznámenie sa s jednou skvelou kočkou, ktorá je v súčasnosti už mojou manželkou."

Laura W z agentúry Exit, videoklip Je to ona, 2019 Zdroj: Palike Matava

Nakrúcanie s novým filmárskym talentom

Videoklip Je to ona sa nakrúcal na bratislavskom kúpalisku Ekoiuventa (Mičurin) a celé to podľa Štofa, ktorý je autorom scenára, trvalo len tri hodiny. Zásluhu má na tom najmä mladý talentovaný filmár Palike Matava, ktorého si spevák nevie vynachváliť. "Dokonalá kamera a strih, mega nasadenie. Našli sme filmára, s ktorým chceme určite znova spolupracovať. Snáď to stihneme skôr, než bude na roztrhanie. Väčšina účinkujúcich v klipe je z radov našich fanúšikov - dali sme výzvu na FB, nech sa prihlásia 'party people' a všetkých sme zobrali. Spolupracovali sme aj agentúrou Exit, ktorá nám dala tip na krásky Lauru W (Morská panna) a Miu S (jej rivalka)," uviedol Štofo pre New Model Radio.

Okrem vizuálu si dala kapela záležať aj na zvuku samotnej skladby, ktorú nahrala v aktuálnej zostave v zložení Michal Štofej (spev, gitara), František Kosír (trúbka), Peter Kadlic (akordeón), Ramon Esteves (basgitara) a Robert Szegény (bicie). Skladba sa okrem bicích nahrávala v trnavskom Štúdiu pod povrchom pod dohľadom Filipa Hittricha. Finálne práce na zvuku skladby skupina zverila do rúk odborníkom z Londýna, konkrétne Arthurovi Indrikovsovi (mix) a Christianovi Wrightovi z Abbey Road Studios (mastering), s ktorými Štofo už predtým spolupracoval v rámci svojich bočných projektov Dynamo Team a Mike Lark. 

Tak ako každý rok, aj toto leto Hudba z Marsu aktívne koncertuje, pretože ako hovorí samotný frontman, hranie na festivaloch a akciých pod holým nebom majú najradšej. Už túto sobotu 3. augusta sa tešia na Kongenfest na Liptove a na konci augusta prvýkrát vystúpia aj na kultovom benefičnom festivale Punkáči deťom. V septembri potom už tradične osviežia svojou hudbou cyklistický maratón Okolo Slovenska.

Ďalšie dátumy koncertov a novinky kapely Hudba z Marsu nájdete na oficiálnych stránkach www.hudbazmarsu.sk a www.facebook.com/hudbazmarsu.

Text: Hudba.sk (zdroj: HZM + Newmodelradio.sk)
Foto: reprofoto / Palike Matawa

Súvisiaci interpreti: Hudba z Marsu