Popová princezná a vychádzajúca hviezda. To sú prívlastky, ktoré dali svetové médiá, vrátane jedného z najsledovanejších hudobných magazínov sveta, amerického Billboardu, mladej českej speváčke Nykki. Tej na získanie pozornosti stačil jediný singel No Cry, ktorý je jej sólovým debutom.

Nykki, vlastným menom Nikola Mertlová, však nie je úplne novou tvárou šoubiznisu. Hoci má len 20 rokov, má už za sebou roky strávené v hudobnom priemysle. Ako najvýraznejšia členka dievčenskej skupiny 5 Angels, neskôr Pink Angels, už v tínedžerskom veku prerazila najskôr na českom trhu a postupne ju spoznali aj fanúšikovia teen popu za hranicami Čiech. Najviac priaznivcov si Nykki postupne získavala vo Veľkej Británii, kam cestovala so svojimi skupinami niekoľkokrát ročne na koncerty.

Exkluzívna premiéra v americkom magazíne Billboard

Zrejme aj vďaka týmto skúsenostiam a dlhodobej práci so zahraničnými manažmentmi Nykki v týchto dňoch zaujala hneď svojím prvým sólovým singlom a videoklipom No Cry hneď niekoľko zahraničných hudobných médií na čele s americkým magazínom Billboard. Ten predstavil jej debut v exkluzívnej premiére 10. júla. "Vždy sa nájde miesto pre nové dievča, ktoré sa hlási o svoje miesto vo svete popu a Nykki je najnovšia vychádzajúca hviezda, ktorá sa o to pokúsila," napísala redakcia Billboardu v deň premiéry.

Nykki vydala singel No Cry po roku príprav. Na všetkých digitálnych platformách vyšiel 11. júla, deň po exkluzívnej premiére Billboardu. Producentom singla je Tim Deal, britský producent, ktorý má na konte spolupráce s Tomom Walkerom (singel My Way) či Lily Allen (singel Waste) a ďalšími. "No Cry je silný porozchodový song. Je o obzretí sa späť za vzťahom a o uvedomení si, že nebol taký dobrý, ako ste si mysleli," povedala Nykki v rozhovore pre Billboard.


Vrcholy a pády toxických vzťahov

"Posolstvo sme vyjadrili v klipe kontrastom emotívnych tanečných scén s mojím 'ex' a povzbudzujúcich scén s kamarátkami. Dúfam, že sa videoklip bude fanúšikom páčiť, lebo pri jeho točení som si takmer dolámala chrbát," smeje sa speváčka na margo tanečného klipu, v ktorom si sama odtancovala úctyhodnú dávku choreografie.

"Čierno-biele scény, v ktorých tancujem s mužom, reprezentujú vrcholy a pády toxických vzťahov, zatiaľ čo zábavné a pestrofarebné zábery s mojimi dievčatami majú byť obrazom toho, že treba ísť ďalej a získať späť svoje sebavedomie, ideálne v obklopení priateľov, ktorí sú vždy tu, aby vás podporili," vysvetľuje Nykki, ktorá si praje, aby sa No Cry stal povzbudivou porozchodovou hymnou, ktorá poslucháčom dodá novú silu a sebavedomie.

Chce prísť aj na Slovensko

20-ročná speváčka, ktorá svoju kariéru začala v Českej republike už ako dieťa, aktuálne žije a tvorí striedavo medzi Prahou a Londýnom. Po úspešnom štarte v spomínaných dievčenských skupinách sa momentálne sústredí na svoju sólovú kariéru. "Vyrastať ako dieťa v žiari reflektorov nebolo vždy jednoduché. Ako mladé dievča som zápasila s vnímaním svojej postavy a tela. Naučila som sa milovať samu seba vďaka sústredeniu sa na osobný rast a duševné zdravie. Našla som sa aj vďaka fitness, starostlivosti o seba a svet naokolo a meditácii," hovorí Nykki otvorene o ceste, ktorú má za sebou ako tínedžerka vo svete šoubiznisu.

Napriek tomu, že speváčka smeruje veľké množstvo svojich hudobných aktivít smerom na britský trh, na svoj domov nezabúda a plánuje nové projekty aj v Česku. Aktuálne nakrúca novú českú rozprávku Princezna zakletá v čase po boku Martina Dejdara, v ktorej bude zároveň spievať titulnú skladbu.

Okrem toho sa netají tým, že by rada pracovne cestovala častejšie aj na Slovensko. "Počas svojich hudobných projektov v minulosti sme často vystupovali aj v Bratislave, na Slovensko som vždy cestovala veľmi rada, fanúšikovia u vás sú úžasní. Veľmi rada sa k vám opäť čoskoro vrátim," dodáva Nykki.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová. Text správy sme upravili.

Foto: Kawaii Production