Dvoma koncertmi v Nemeckom evanjelickom kostole a jedným na Nádvorí historickej radnice dnes odštartuje hudobný festival Zvuk for Modra. Tie najkrajšie miesta vinohradníckeho mestečka ožijú od piatka do nedeľného dopoludnia hudbou aj vínom.

Komorný festival zažije svoj nultý ročník a je inšpirovaný podujatím Zvuk for Štiavnica, ktorý si nielen domáci obľúbili kvôli skvelej atmosfére a spojeniu výnimočných miest a hudby. Malebná Modra zažije vystúpenia originálnych domácich aj zahraničných kapiel, pričom hudobným srdcom podujatia je jazz a jemu príbuzné žánre a fúzie.
 
Prvým dnešným koncertom bude o 19:00 vystúpenie rakúskej formácie Simsa Fünf v Nemeckom evanjelickom kostole, na rovnakom mieste následne o 20:30 vystúpi český projekt Clarinet Factory. O 22:00 sa môžu návštevníci tešiť na netradičné spojenie hudby a tanca v podaní Sonji Ferienčíkovej v predstavení Everywhen, ktoré sa uskutoční na Nádvorí historickej radnice.


V sobotu potom už počas dňa ožijú aj ďalšie priestory v Modre, konkrétne Café Modur, kde sa počas oboch víkendových dopoludní od 10:00 uskutočnia Jazzové raňajky, a tiež Komunitná záhrada. V nej sa v sobotu o 16:00 uskutoční zaujímavý workshop kapely Woodpack Brothers, ktorá predstaví svoj vlastný rytmicko-melodický hudobný nástroj woodpack, a o 18:00 tam vystúpi podmanivé slovensko-maďarské duo DUSKA, ktoré v januári získalo cenu za live performance v súťaži mladých talentov Jazz Start Up. Tento koncert, ako aj spomínané Jazzové raňajky, budú pre návštevníkov zdarma.

Bezplatne si môžete vychutnať aj hudobno-vizuálnu inštaláciu Bdelosť, ktorú pripravil modranský výtvarník Martin Dzurek v spolupráci so Stroonom (sobota o 21:30, Nemecký evanjelický kostol), a . V druhý festivalový deň sa predstavia aj Sisa Fehér a Vladko Mikláš s projektom Bardo (20:00) a rakúske duo hudobníkov s iránskym pôvodom Golnar & Mahan (22:30). Oba tieto koncerty sa budú konať v sobotu na Nádvorí historickej radnice.


Okrem fanúšikov rôznych foriem jazzu a akustickej hudby sú vítané aj rodiny s deťmi, keďže festival ponúkne aj sprievodný program a bude v znamení pohody.

Lístky na tri piatkové a tri sobotné koncerty stoja po 5 eur. Ak sa však chystáte na viacero vystúpení, v predpredaji si môžete ešte dnes zakúpiť permanentku na celý festival za 15 eur alebo zvýhodnené vstupenky na jednotlivé dni, ktoré sa predávajú po 10 eur.

Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnej stránke www.zvukformodra.sk.

Vstupenky:  

Facebook event


Text: Hudba.sk (zdroj: TASR, Zvukformodra.sk)
Foto: PR