Ani takmer prázdny amfiteáter nezabránil skupinám Vidiek a Pacora Trio, aby v plnom nasadení odohrali známu ľudovku Načo pôjdem domov. Rovnaký názov má aj blížiace sa turné, v rámci ktorého kapely spolu s českou legendou Čechomor odohrajú na Slovensku štyri koncerty.

Skupina Vidiek pred pár dňami zverejnila video, v ktorom spolu s Pacora Triom hrajú na plné obrátky pred takmer prázdnym amfiteátrom. Okrem zvukára sú totiž v hľadisku len dve diváčky. "Keď je viacej účinkujúcich ako divákov, tak sa tomu v hudobníckom žargóne hovorí presilovka," vysvetľuje spevák skupiny Vidiek Janko Kuric. "Aj nám sa asi pred desiatimi rokmi prihodila presilovka v Chicagu, miestny promotér totiž úplne zabudol na propagáciu a prišli len tí, čo vo štvrtok bežne chodia na pivo do miestneho Sokola," spomína s úsmevom.

V prípade spomínaného videa však nejde o žiadnu nepriaznivými okolnosťami vynútenú presilovku. Vidiek s Pacora Triom totiž krátko po obede využili priestory kapušanského amfiteátra a pred svojím spoločným večerným koncertom si natočili videopozvánku k čerstvému singlu Načo pôjdem domov. Prerábka populárnej cigánskej ľudovky, ktoré prespievalo množstvo interpretov, avizuje nový album Vidiek s oblohou. Vyjde na začiatku októbra a okrem Pacora Tria na ňom ako "obloha" účinkujú viacerí známi speváci a hudobníci ako Katka Knechtová, Pišta Vandal, František Černý z Čechomoru, Mišo Kaščák alebo Puding Pani Elvisovej.

Od polovice októbra sa Vidiek s Pacora Triom vydá na cesty a v dvojkoncertoch s fenomenálnym Čechomorom vystúpia v Košiciach, Banskej Bystrici, Trenčíne a Bratislave. Okrem toho sa na jeseň predstavia aj krajanom v Dubline, Londýne a Manchestri.

Načo pôjdem domov Tour 2015:

14. 10. - Košice, Diamond People Club
15. 10. - Banská Bystrica, Ministry of Fun
21. 10. - Trenčín, Piano Club
22. 10. - Bratislava, Ateliér Babylon

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Hudba.sk za skupinu Vidiek informoval Richard Jajcay. Článok bol upravený redakciou. Viac podrobností nájdete na vynovenej oficiálnej stránke www.skupinavidiek.sk

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Vidiek