Britská speváčka a rapperka srílanského pôvodu M.I.A. zverejnila včera novú skladbu. Hosťuje v nej anglický spevák Zayn. Priaznivci rodáčky z Londýna si môžu vypočuť jej najnovší singel prostredníctvom služieb Spotify či YouTube.

Novinka pochádza z pripravovanej štúdiovky A.I.M., ktorá by mala byť posledným interpretkiným albumom. Nahrávka sa dostane na trh v piatok 9. septembra a v základnej verzii bude obsahovať dvanásť skladieb, pričom deluxe edícia ponúkne ďalších päť.



Štyridsaťjedenročná hudobníčka M.I.A.  zo štúdiovky doteraz predstavila single Swords, Borders, Go Off a Bird Song. Producentsky sa na nej podieľali Skrillex, Blaqstarr, ADP či samotná M.I.A.  M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, vydala debutový album Arular v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. V roku 2009 ju vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. O rok neskôr vydala album Maya so singlami Born Free a XXXO a v roku 2013 uviedla na trh štúdiovku Matangi. Americký týždenník Time ju zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty. V roku 2011 vystúpila na festivale Pohoda v Trenčíne. 

Tracklist albumu M.I.A. - A.I.M.: 
01 Borders 
02 Go Off 
03 Bird Song (Blaqstarr version) 
04 Jump In 
05 Freedun f. Zayn 
06 Foreign Friend f. Dexta Daps 
07 Finally 
08 A.M.P. (All My People) 
09 Ali R U OK? 
10 Visa 
11 Fly Pirate 
12 Survivor 

bonusové skladby deluxe edície: 
13 Bird Song (Diplo Remix) 
14 The New International Sound Pt.2 f. GENER8ION 
15 Swords 
16 Talk 
17 Platforms   

Zdroj: SITA
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: M.I.A.