Nemecká legenda pridáva plyn a oznamuje, že v roku 2023 sa po tretí raz vráti so svojím aktuálnym turné do Európy. Tentoraz Rammstein nevynechajú ani Slovensko, pričom naposledy u nás vystúpili ešte v roku 2011 v Bratislave. Ich júnová šou na letisku v Trenčíne by sa mohla stať historicky najväčším samostatným koncertom na Slovensku.


Celosvetovo uznávaná nemecká industrial metalová kapela Rammstein so svojím veľkolepým štadiónovým turné, ktoré odštartovalo ešte pred pandémiou v roku 2019, precestuje Európu už po tretíkrát. Šou, ktorá zanechala dojem v státisícoch fanúšikoch a ktorú prestížne médiá ovenčili nadšenými vyjadreniami, 14. júna 2023 zavíta aj na Slovensko.

Dejiskom bude letisko v Trenčíne, ktoré ponúka kvalitný priestor a zázemie na uskutočnenie koncertu pre desiatky tisíc fanúšikov. Na festivale Pohoda ich tam býva okolo 30-tisíc, v prípade samostatného koncertu tejto legendy by toto číslo malo byť prekonané. Doposiaľ najväčšie koncerty na Slovensku odohrali Depeche Mode na futbalovom štadióne Pasienky, ktorý zaplnili už štyrikrát v rokoch 2007, 2009, 2013 a 2017.


Hudobná šou ako z post-apokalyptického sci-fi

Pódium, ktoré svojou výškou niekedy prevyšuje aj samotné strechy štadiónov. Šou plná pyrotechnických efektov, plameňov a výjavov ako zo sci-fi filmu. Monumentálny zvuk, dokonale zohratá kapela a dianie na pódiu plné humoru a skvelých hudobných výkonov. Toto všetko robí koncerty Rammstein na poli hudby jedinečnými, či už z hľadiska štýlu, veľkoleposti a samozrejme kvality. Rammstein navyše tento rok vydali fanúšikmi aj kritikmi výborne hodnotený album Zeit, ktorého skladby sú už súčasťou setlistu popri nesmrteľných hitoch ako Links 2-3-4, Du hast alebo Sonne.

Reportáž: Rammstein v Prahe pokrstili letnú koncertnú sezónu pyrotechnikou a ohňom

Vstupenky na koncert v Trenčíne budú v predaji od budúceho štvrtka, 8. septembra, od 10:00. "Všetkým záujemcom o kúpu lístkov na Rammstein odporúčame, aby si v rámci systémov predaja vstupeniek na koncert vytvorili zákaznícky účet vopred, aby v čase predpredaja vedeli svoju objednávku dokončiť rýchlejšie. Lístky na podujatie sú personalizované. Personalizovaný znamená, že každý lístok je viazaný na osobu, ktorej meno je na lístku uvedené," uvádza usporiadateľská agentúra Vivien.

Všetky podrobnosti nájdete na jej oficiálnej stránke www.vivien.sk.

Navnaďte sa na najočakávanejší koncert roka 2023 výberom z fotografií z tohtoročného turné.

Rammstein v Prahe, 15.5.2022 Zdroj: Jens KochRammstein v Prahe, 15.5.2022 Zdroj: Jens KochRammstein v Prahe, 2022 Zdroj: Jens KochRammstein v Prahe, 2022 Zdroj: Matthias MatthiesRammstein v Coventry, 2022 Zdroj: Paul HarriesRammstein v Ostende, 2022 Zdroj: Jens KochRammstein v Aarhuse, 2022 Zdroj: Paul Harries
Pozrite si viac fotiek z koncertov Rammstein v galérii

Redakciu Hudba.sk informovala Janka Marczellová z agentúry Vivien. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Rammstein