Bičíky, sado-maso pomôcky a veľa kože obsahuje nový videoklip Britney Spears. Singel Work Bitch, ktorý mal premiéru len pred dvoma týždňami, sa už dočkal svojho videospracovania. Niekdajšia princezná popu v ňom vyzerá lepšie než kedykoľvek predtým a nekompromisne sa hlási o miesto na popovom tróne.

"Pracuj, suka!" povie Britney Spears a pleskne bičom po jednej z tanečníčok. Aj takéto scény obsahuje nový videoklip k singlu Work, Bitch z jej pripravovaného ôsmeho štúdiového albumu. Speváčka v ňom okrem veľkej dlaždice uprostred púšte tancuje aj na hrane únosnej sexuality. Po bičovaní sa totiž v takmer štvorminútej snímke vyskytujú aj reťazové vodidlá, kopance či zapínanie reproduktora priviazaného koženým remeňom k ústam komparzistky.

Audiovizuálny zážitok, ktorý Ben Mor (režíroval aj predošlý klip, v ktorom účinkovala Britney - Scream & Shout) nepochybne ponúka, spočíva však aj v umeleckej stránke. Dokonalá postava bývalej porotkyne amerického X Factoru sa esteticky vyníma pri bazéne, v ktorom plávajú žraloky, ale aj na obrátenej pyramíde, z ktorej diriguje svoje "poddané". 

Práve otrokyniam je venovaná táto skladba. Podľa režiséra je interpretka 15 rokov starého hitu ...Baby One More Time pripravená vziať si späť, čo jej právom patrí - popový trón, čo patrične aj ukazuje. "Toto video v podstate hovorí: Kráľovná je spať a je pripravená ukázať všetkým sukám, ako sa to robí," povedal Mor. Týmto singlom teda Britney nemotivovala len svojich fanúšikov, aby na sebe pracovali, ale v rámci útoku na hitparády aj seba. 


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Britney Spears