Martin Valihora sa už tento víkend predstaví v Košiciach. Slovenský bubeník tu odohrá dva koncerty s islandskou formáciou Mezzoforte. Prvé vystúpenie absolvujú hudobníci v sobotu 4. októbra v klube GeS v rámci Medzinárodného jazzového festivalu, o deň neskôr budú mať na tom istom mieste aj sólový koncert.

Islandská skupina Mezzoforte už viac ako 30 rokov prináša fanúšikom z celého sveta jedinečnú zmes jazzu a funku. Ich hit Garden Party z nich urobil najznámejšiu jazzfunkovú ikonu v histórii. Touto skladbou zabodovali aj v popových hitparádach a získali si ohromujúci celosvetový úspech. Svetoznáma formácia sa 4. a 5. októbra predstaví v košickom klube GeS, a to aj so špeciálnym prekvapením - po oba dni bude za bicími sedieť Martin Valihora, ktorý nahradí svojho chorého kolegu Gulliho Briema.

Okrem Briema momentálne v kapele pôsobia aj klávesák Eythor Gunnarsson, basgitarista Jóhann Asmundsson, trubkár Sebastian Studnitzky, gitarista Fridrik Karlsson a saxofonista Jonas Wall. Na konte majú pätnásť albumov, pričom ten ostatný s názvom Islands vydali pred dvoma rokmi.

Martin Valihora sa okrem spoločného vystúpenia s Mezzoforte chystá aj na festival One Day Jazz Fest, ktorý sa uskutoční 7. novembra v bratislavskom Istropolise. Okrem neho sa na pódiu objavia aj také mená ako Avishai Cohen, Vivian Sessoms a Darkness Positive Quintet. Viac informácií o podujatí nájdete TU.

Zdroj: SITA, PR, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Martin Valihora