Niečo sa deje je názov nedávno dokončeného albumu Roba Šimka a skupiny Massriot, ktorá ho verne sprevádza už dlhé roky. Novinku pokrstí Laco Lučenič už 12. októbra v Rock café v bratislavskej Dúbravke. Uvedeniu albumu na trh predchádza zverejnenie nového videosingla Väznení.

"Je to skladba, na ktorej sme spolupracovali s cimbalovkou Silband. Ide o trochu tvrdší singel, ale takto sme to cítili. Skladba je jedinečná hlavne tým, že má znaky metalcore-u a do toho nám ešte hrá krásna cimbalovka. Spojenie podobného charakteru na svete asi ešte nie je, aspoň o tom nevieme," prezrádza spevák Robo Šimko.

"Text piesne je o tom, že mocní tam hore, na vysokých postoch, sú niekedy veľmi nešťastní ľudia, zatvorení vo vlastnom väzení ich myslenia a mozgu, väzení síce plnom peňazí a moci, ale nešťastia a biedy, čo sa týka ľudskosti. Ale všetko raz skončí, aj doba týchto zverov, lebo ľudia toto naozaj nie sú," dodáva.


Znechutenie z vývoja spoločnosti inšpirovalo aj názov albumu Niečo sa deje. "Naozaj sa s ľudstvom niečo deje. Ľudia sa menia na stroje, prestávajú žiť svoje sny a makajú na sny iných, vytráca sa ľudskosť, tie krásne hodnoty, ktoré do nás naši rodičia a starkí vštepovali, sú už pomaly len raritou. Meníme sa z ľudí na masy oviec riadené niekým, spoločnosť je polarizovaná a brat brata nenávidí len za rozdielny názor," hovorí.

Podľa jeho slov žijeme dobu plnú paradoxov. "Ľudia závislí na omamných látkach si hovoria nezávisláci, mnoho ľudí chce byť a vyzerať ako niekto, a tým byť originálnym. No v podstate sú len atrapami prehnanými cez kopirák... Veľmi zlý a nekvalitný kopirák. Albumom ale aj klipom dávame najavo, že stále je nádej na krajší život a krajší svet, sila je v nás, len musíme držať spolu a pracovať na tom, aby nám bolo najlepšie ako ľudstvu, nie iba ako jednotlivcom," filozofuje spevák, ktorý vyjadruje názor kapely Massriot.

Album vznikal jeden rok a o hudbu sa kapela postarala spoločne, aj o väčšinu textov. S niektorými pomohol priateľ kapely a textár Marián Brezáni, ktorý je podľa mladých hudobníkov špičkou vo svojom fachu. Na nahrávke okrem skupiny Silband hosťuje aj kamarátka kapely, speváčka Karmen Pál-Baláž. Predovšetkým obyvatelia južnejších častí Slovenska ju môžu poznať ako účastníčku maďarského X Factoru.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Anna Olvecká. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Robo Šimko & MassRiot