Po jarnom debutovom albume Light Up Your Fire a nasledujúcich koncertmi nabitých mesiacoch pokračuje duo Jan Holeček a Pavel Marcel alias Holeček & Marcel Project vo svojej krasojazde i na jeseň.


Renomovaní hudobníci sa rozhodli vypočuť hlasy fanúšikov a svoju albumovú prvotinu teraz vydávajú v limitovanej verzii na 180g LP. Vinyl sa dočká i vlastného krstu 20. októbra v pražskej Malostranskej besede, kde Holeček & Marcel Project vystúpi v rámci podujatia 10. let rockového světa spoločne s kapelou basáka legendárnych Ten Years After Lea Lyonsa Hundred Seventy Split.

"Tohtoročná koncertná sezóna je naozaj vydarená. Po aprílovom vydaní albumu Light Up Your Fire sa roztrhlo vrece s koncertmi. Fanúšikovia a návštevníci buď už náš nový album majú a prišli si vypočuť naše pesničky live, alebo si naopak plní dojmov z koncertov album odnášajú domov. Máme z toho s Pavlom veľkú radosť, pretože hrať pre publikum, ktoré tá hudba baví rovnako ako nás, je to najlepšie, čo sa muzikantovi môže stať," obhliada sa Jan Holeček za doterajšími koncertnými zastávkami, ktoré odohrali s Pavlom Marcelom v duu či v rozšírenej elektronickej zostave.


Vrelé prijatie debutu Light Up Your Fire, ktorý prináša autorské skladby i niekoľko coververzií, má nemalý podiel na rozhodnutí vylisovať album i do drážok gramofónovej platne. "Bez fanúšikov by sme sa do toho nepúšťali, ale ich tlak a túžba pustiť si túto "starú muziku" tak ako sa to robievalo kedysi - na vinyle - nás presvedčila. To, že táto limitka je pre ozajstných fajnšmekrov, dokazuje i vyššia gramáž platne (180g), ktorú sme zvolili práve kvôli lepšiemu autentickému zvuku," dodáva k čerstvo vydanému LP Holeček, ktorý hrá okrem Holeček & Marcel Project tiež v kapelách Livin Free a Flamengo Reunion Session, s ktorým chystá na 7. októbra, k tohtoročnému 50. výročiu Kuřete v hodinkách vydanie živáku Live.

Na spomínanom krste LP, ktorého krstným otcom bude legenda z Woodstocku Leo Lyons, Holečka s Pavlom Marcelom, ktorý je činný tiež v kapelách Pumpa, Skinny Molly či Framus Five Michala Prokopa, budú sprevádzať i členovia rozšírenej elektronickej zostavy Zdeněk "Wimpy" Tichota (basa), Michal "Kolouch" Daněk (bicie) a Jiří Rambousek (druhá elektrická gitara). "Myslím, že nielen my, ale i fanúšikovia sa majú rozhodne na čo tešiť," pozýva Holeček.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z vydavateľstva Supraphon.