Americká speváčka Lana Del Rey na budúci rok zavíta do Rakúska. Fanúšikovia 26-ročnej hudobníčky, ktorej hviezda začala prudko stúpať minulý rok, sa na ňu môžu tešiť 19. apríla vo viedenskom Gasometri. Lístky na koncert sa začnú predávať v pondelok 5. novembra.

Lana Del Rey, občianskym menom Elizabeth Grant, sa do povedomia verejnosti dostala spomínaným hitom Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Koncom januára vydala album Born to Die, s ktorým bodovala v rebríčkoch na celom svete, pričom dodnes sa z neho predalo viac ako dva milióny kópií.

Speváčka, ktorá sa sama označila za "Gangsta-Nancy-Sinatra" a svoj hudobný štýl opísala ako "Hollywood Pop/Sadcore", už stihla získať Q Award, Ivor Novello Award a Brit Award a nominovali ju na tri NME Awards. Po Video Games nasledovali single Born to Die, Blue Jeans, National Anthem, Summertime Sadness a Ride, ktorý pochádza z špeciálnej edície štúdiovky Born to Die s podtitulom Paradise Edition. Album, ktorý sa na trh dostane 12. novembra, bude obsahovať celkovo deväť bonusových skladieb vrátane coververzie piesne Blue Velvet. Tú Del Rey nahrala pre kampaň odevnej značky H&M.

Prečítajte si: Lana Del Rey propaguje nový singel 10-minútovým filmom

Lana Del Rey - Video Games (live - Late Show with David Letterman, 2012)

Informácie pochádzajú z webstránky skalarmusic.at a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Lanadelrey.com

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey