Spojenie odľahčenej hudby Vidieka a zväčša melancholickej Katky Knechtovej? Spočiatku to môže znieť ako fiktívna kombinácia. Opak je však pravdou. Ich spoločná pieseň Milá je svieža, na ľudovú nôtu ladená skladba, ktorá si svojím textom a pozitívnou energiou získa nejedného poslucháča. Animované video má rovnaké ambície.

Skupina Vidiek už počas minulého roka avizovala prípravy nového, v poradí šiesteho štúdiového albumu. Ten má dostať názov Posledný, ale neľakajte sa, posledný určite nebude! Albumy "vidiečanov" bývajú tradične už sami o sebe rôznorodé. Ak sa k tomu pridruží ešte aj spolupráca so zaujímavým hudobným hosťom, núdza o pestrosť a dobrú náladu určite nebude.

Tentoraz siahol Vidiek po speváčke z úplne iného hudobného sveta, výrazne sa odlišujúceho od tvorby kapely. Prešovčanku Katku Knechtovú a jej hudobné smerovanie je totiž momentálne veľmi ťažké niekam zaradiť. Na svojom ostatnom albume Tajomstvá koketuje s elektronikou, v rámci skupiny The Cubes si užíva živelnosť "kockatého" punku a na svojom konte má aj koncertovanie s cimbalovou kapelou Hudci z Kyjova.

Dlhoročná fanúšička

Ponuku rozšíriť svoje vcelku pestré portfólio o spoluprácu so skupinou Vidiek prijala Katarína podľa slov jej manažérky Sandry Brellošovej veľmi rada: "Katke zavolal Richard Jajcay z kapely Vidiek, či by s nimi išla do novej pesničky. Vtedy už mali pripravený materiál, ktorý poslal Katke. Jej sa to zapáčilo a nakoľko je ich dlhoročnou fanúšičkou, spoluprácu rada prijala," priblížila nám okolnosti vzniku piesne Brellošová, nakoľko samotná speváčka si momentálne po náročnom pracovnom lete a začiatku jesene užíva zaslúženú dovolenku.

Spolupráca sa však nahratím piesne Milá nekončí. Už niekoľkokrát oslovil Vidiek speváčku s ponukou hosťovať na niektorom z ich koncertov. Akciami preplnené kalendáre oboch interpretov však tieto plány vždy zmarili. "Verím však, že sa to v blízkej budúcnosti podarí," dodala manažérka speváčky.

Vidiek a Katarína Knechtová - Milá (oficiálne lyrics video)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Stanči Karellová / Igor Daniš (Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová, Vidiek