Britský spevák Ozzy Osbourne znovu potvrdil, že jeho skupina Black Sabbath po absolvovaní budúcoročného rozlúčkového turné s názvom The End ukončí činnosť.

"Skutočne Black Sabbath po turné skončí. Nehovorím, že už nikdy nevystúpim po boku Geezera alebo Tonyho, no oficiálne ako Sabbath končíme. Vrátim sa k svojim vlastným veciam," uviedol. Hudobník taktiež prezradil, že kapela sa rozhodla zriecť nahrávania pôvodne zamýšľaného rozlúčkového albumu, pretože by to dlho trvalo. "Trvalo by to tri alebo štyri roky, čo už by som mal 72 alebo 73 rokov. Takže sme sa rozhodli iba pre rozlúčkové turné," vyjadril sa Osbourne.

66-ročný rocker si tiež zaspomínal na začiatky kapely. "Začínali sme ako deti a najviac si vážim to, že sme neboli skupinou v hlave nejakého londýnskeho magnáta. Boli sme štyri decká z miesta, ktoré sa volalo Aston. Bolo to príšerné miesto za lacné nájomné a my sme si povedali 'Dajme dokopy kapelu'. Tak sme začali z ničoho a náš prvý album šiel rovno na druhé miesto britských rebríčkov a odvtedy sme sa nikdy neobzreli naspäť," povedal.

Rozlúčkové turné The End formácia odštartuje v januári. V rámci európskej časti hudobníci vystúpia aj v Budapešti, Viedni a Prahe. Počas koncertov sa predstavia spevák Ozzy Osbourne, gitarista Tony Iommi a basgitarista Geezer Butler. Kto sa posadí za bicie, zatiaľ nie je známe.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath