V nedeľu 4. decembra začne séria spoločných komorných koncertov Jany Kirschner, Eddieho Stevensa a projektu afterPhurikane, v ktorom spolu hrajú profesionálni hudobníci s rómskymi spevákmi. Nový projekt s názvom "Cestou domov / Dromeha khere" zaznie v Levoči (4.12.), Košiciach (5.12.), Martine (6.12.) a Bratislave (7.12.).

Projekt spája dva zdanlivo protikladné, no v skutočnosti navzájom sa dopĺňajúce hudobné svety. Na jednej strane je originálny projekt afterPhurikane, v ktorom sa spojili profesionálni hudobníci s rómskymi spevákmi. Pred týždňom sa táto výnimočná zostava, v ktorej pôsobí aj africký perkusionista Thierry Ebam, predstavila na trenčianskom Pohoda Indoor Camping Festivale a bol to jeden z jeho hudobných vrcholov. Na druhej strane je Jana Kirschner a jej lyrické piesne z albumu Krajina rovina (2010) v nových komorných aranžmánoch britského producenta a hudobníka Eddieho Stevensa (známy aj zo spolupráce s Moloko, Zero 7 či slovenskými Lavagance).

Spojenie týchto dvoch projektov prináša radosť z hudby, autentické emócie, živelnosť a nespútanú energiu. "Viacero piesní vzniká na niekoľkodňovom intenzívnom workshope. Sme presvedčení, že energiu spoločných stretnutí prinesieme aj na koncerty," povedal o spoločnom projekte Jozef Lupták -violončelista, ktorý je ústrednou postavou afterPhurikane.

Cestou domov / Dromeha khere

4. 12. 2011 - Levoča, Mestské divadlo, 18:00
- predpredaj aj na mieste v deň koncertu: 4 EUR // voľné sedenie

5. 12. 2011 - Košice, GES club, 20:00
- predpredaj: 12 EUR (sieť Eventim + GES Club), na mieste v deň koncertu: 15 EUR // voľné sedenie

6. 12. 2011 - Martin, Bar Museum, 20:00
- predpredaj: 10 EUR (sieť Eventim + Bar Museum), na mieste v deň koncertu: 12 EUR // státie

7. 12. 2011 - Bratislava, KC Dunaj, 20:00
- predpredaj: 12 EUR (sieť Eventim + Slávica design shop v KC Dunaj), na mieste v deň koncertu: 15 EUR // státie

Počas večera sa na jednom pódiu v rôznych komorných zostavách stretnú: Jana Kirschner (spev), Eddie Stevens/UK (klavír, elektronika), Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón), Thierry Ebam (perkusie) a rómski speváci Marcelka a Jozef Dreveňákovci, Irenka Pokutová a Béla Pokuta a Martinka Ďuďová. 

Informácie pre Hudba.sk poskytla Lea Hurbanová, PR manažérka festivalu Konvergencie, ktorý miniturné organizuje. Viac informácií o projekte nájdete na stránke www.cestoudomov.sk.

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner