Na budúcoročnom turné americkej speváčky Lany Del Rey sa v úlohe hostky predstaví hudobníčka a herečka Courtney Love. Spoločná koncertná šnúra je prekvapením, nakoľko tieto dve kontroverzné hviezdy mali v minulosti menší mediálny konflikt.

Ešte v roku 2012 Lana Del Rey ponúkla návštevníkom svojho koncertu v Austrálii coververziu piesne Heart-Shaped Box od Nirvany. To však nemala robiť, pretože vdova po Kurtovi Cobainovi jej venovala štipľavý odkaz. "Vieš o tom, že ten song je o mojej vagíne, však? ... Navyše som do textu o mojej vagíne sama prispela. Takže, ehm, nabudúce, keď ju budeš spievať, mysli na moju vagínu, dobre?" napísala Courtney Love ironicky na Twitteri. Pre Lanu Del Rey však táto téma nemôže byť žiadnym problémom, napríklad v pieseň Cola z nahrávky Paradise EP (2012) otvára slovami "My pussy tastes like Pepsi cola".

Tri roky po medializovanom konflikte sa obe "rivalky" postavia na jedno pódium, a to v rámci prvej časti Endless Summer Tour, ktorú Del Rey odštartuje 7. mája v Texase a potrvá do 16. júna. V tomto období absolvuje speváčka 17 koncertov v USA a Kanade, pričom Love s ňou vystúpi na prvých ôsmich. Na zvyšných deviatich ju bude sprevádzať iný hosť, ktorého meno však zatiaľ neoznámila.

Text piesne Heart-Shaped Box je fanúšikmi interpretovaný rôzne. Sám Cobain svojho času vyhlásil, že ho k jej napísaniu inšpirovala televízna reportáž o deťoch trpiacich rakovinou. Mnohí však veria, že zahŕňa aj odkazy na jeho búrlivý a vášnivý vzťah s Courtney Love. Názov piesne podľa Songfacts.com inšpirovalo to, že Love po druhom stretnutí Cobainovi do hotelovej izby poslala krabicu v tvare srdca, ktorá okrem iného obsahovala aj hlavu bábiky.


Zdroj: SITA, Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Jason DeCrow // AP Photo/Jonathan Short

Súvisiaci interpreti: Courtney Love, Lana Del Rey