Mladá 15-ročná speváčka Adriana v súčasnosti predstavuje svoj druhý album s jednoduchým názvom Vianoce, na ktorom je šestnásť piesní. Štyri boli napísané špeciálne pre Adrianu – Vianoce na voze, Letíme a Pošta z pera Romana Slávika a Krajina lásky, ktorého autorom je líder skupiny Metalinda Peter Sámel.

Z prebratých skladieb sú na albume známe skladby, ktoré Adriana rada počúva a tiež spieva na vianočných akciách ako Hallelujah, Happy Christmas, Tri oriešky pre Popolušku, Tichá noc a ďalšie. Krst albumu sa uskutoční 4. decembra v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici v Bratislave a do života ho uvedie Martin Harich.

Najmladšia účastníčka Superstar

Hudbe a spevu sa Adriana venuje od malička, vďaka čomu má za sebou už niekoľko účastí v speváckych súťažiach, v ktorých sa jej podarilo obsadiť popredné miesta (Slávik Slovenska, Malokarpatský slávik, Česko zpíva, Childrens Superstar, Studnička, Projekt configurácia Talent, Viva Talent, Top Talent). Len 14-ročná sa prihlásila do Superstar, kde bola najmladšou účastníčkou v histórii súťaže. Pred porotou zažiarila so skladbou Girl On Fire od Alicie Keys a okamžite si získala spevom aj obávaného kata šou Paľa Haberu.


Zaujímavou skúsenosťou sú pre ňu aj spolupráce s inými hudobníkmi. Mala iba šesť rokov, keď si spolu s bratom zaspievala duet s klaviristom Richardom Rikkonom. O štyri roky neskôr, kedy si zahrala hlavnú postavu Vanessy v seriáli Superhrdinovia vznikla pieseň Taká ako ty, ktorú naspievala s Jadrankou.


Debutový album Mám svoj sen, ktorý je zmesou rôznych hudobných štýlov, vydala Adriana Habrdová v roku 2015 agentúra Colo-Colo. Okrem prevzatých piesní ako Čo o mne vieš od Dariny Rolincovej, Ó šaty od Mariky Gombitovej, Simply The Best od Tiny Turner, obsahuje album i vlastné piesne, zložené pre Adrianu.

V roku 2017 si zaspievala so živým orchestrom, keď zvíťazila v celoslovenskej konkurencii, aby reprezentovala na festivale v San Remo Junior, kde za najväčší zážitok považuje spievanie s veľkým 40-členným orchestrom. Ako hosť zo Slovenska vystúpil Martin Harich, ktorého si následne zvolila za krstného otca svojho aktuálneho vianočného CD. Martin pozvanie prijal, nakoľko sledoval jej spevácku cestu už skôr, keď bol v porote Malokarpatského slávika.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Anna Olvecká.

Foto: archív Adriany