Spojenie českej speváčky Lucie Vondráčkovej a skupiny Kandráčovci čakal asi málokto, no ich spoločná skladba Honza má veľký hitový potenciál. Svedčí o tom aj úspech videoklipu na Youtube, ktorý je aktuálne na v Top 10 slovenskej verzie rebríčka Trending for Music.

Z pesničky Honza dýcha vianočná až rozprávková atmosféra, ktorú umocňuje videoklip natočený v krásnom prostredí Smolenického zámku (niektoré scény sú aj z hradu Beckov). Hoci to však jej zvuk a atmosféra evokujú, nespája sa zatiaľ so žiadnym rozprávkovým filmom. 

Lucie Vondráčková aj líder skupiny Kandráčovci hodnotia spoluprácu veľmi pozitívne. "Hranie so skvelými muzikantmi je vždy veľká radosť. A to Kandráčovci stopercentne sú. Sadli sme si hudobne aj ľudsky, a myslím, že je to z našej spoločnej pesničky poznať. Je to krásna spolupráca za odmenu," hovorí speváčka a Ondrej Kandráč jej slová potvrdzuje: "Veľmi sa teším z tejto spolupráce, Lucka je neuveriteľne tvorivý ale zároveň aj pokorný človek a fantastická speváčka. Som rád, že pesnička v mnohých vyvoláva emócie dobra a radosti."


Autorom hudby je skladateľ a producent Branislav Jančich, text napísali Marián Brezáni a Miro Jurika. Gitary v skladbe nahral Jimi Cimbala a o mix a mastering sa postaral Samo Pospíšil. Videoklip v produkcii Gross Pixels režírovala Marie Grossu.

Pieseň Honza je z nového albumu Lucie Vondráčkovej s názvom Láskověty, ktorý vyjde v deň jej menín - 13. decembra. Ako hostia sa na ňom objavia aj Michal David, čerstvý bronzový slávik v novej kategórii Hip-hop Raego, Marián Čekovský, či dokonca ruský raper Grenuy.

Redakciu Hudba.sk informoval Braňo Jančich z agentúry Super Media. Správu sme upravili a doplnili.