Bratislavská dvojica Longital vstupuje do nového roka nielen zvukom, ale i obrazom. Nový videoklip Len letia okolo rozhýbal obal zatiaľ posledného albumu Teraz a prináša tak výlet čierno-bielo-farebným vesmírom.

Autorom klipu je človek so pseudonymom Kaczena z Vsetína, ktorý vychádzal z grafiky poľského umelca Pia. "Videoklip vznikol na grafický námet, ktorý poznáte z obalu Teraz. Áno, tí dvaja na aute: ten veľký, čo drží slnečník s 500 pozemskými radosťami, a ten malý, čo si z nich berie a ani nevie skadiaľ sa berú," vysvetľuje Shina a dodáva, že diváci môžu vďaka klipu "objaviť všetky tie malé krásne náhody, ktoré denne lietajú okolo".

Longital - Len letia okolo

Medzinárodne uznávaná dvojica hudobníkov z Dlhých dielov včera v petržalskom Klube za Zrkadlom odštartovala svoje prvé tohtoročné turné. Ide o pokračovanie minuloročnej šnúry s kapelou Zapaska a nesie názov Draky sa vracajú Tour 2012. Počas najbližších dní skupiny odohrajú šesť koncertov v českých mestách a turné zakončia v poľskom Krakowe.

Do Bratislavy sa Longital vráti 26. februára, kedy v KC Dunaj odohrá špeciálny akustický set. V marci duo vycestuje na turné po mestách USA a Kanady, v rámci ktorého vystúpi aj na prestížnom podujatí SXSW v texaskom Austine.

Informácie pre Hudba.sk poskytli Michaela Kučová a Shina.

Foto: Longital.com - Jaro Ridzoň

Súvisiaci interpreti: Longital