Americká speváčka Madonna vystúpi na udeľovaní BRIT Awards, ktoré sa uskutoční 25. februára v londýnskej O2 Arene. 56-ročná interpretka to oznámila prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnila fotografiu sošky BRIT Award omotanej čiernym káblom, čo pripomína obal jej pripravovanej štúdiovky Rebel Heart.

Rovnakým spôsobom pritom minulý mesiac oznámila aj svoju účasť na odovzdávaní cien Grammy. Zoznamu kandidátov na BRIT Awards vládne Sam Smith, ktorý sa uchádza o ceny v piatich kategóriách. Po štyri nominácie získali Ed Sheeran a George Ezra. Spevák a gitarista James Bay si počas ceremoniálu prevezme Critics’ Choice Award. Okrem Madonny na podujatí, ktoré bude moderovať Ant & Dec, vystúpia aj Take That, Sam Smith, Taylor Swift, Ed Sheeran, Royal Blood, George Ezra a Paloma Faith.

Madonna, celým menom Madonna Louise Ciccone, patrí k najvplyvnejším hudobníčkam všetkých čias a mnohí ju označujú za kráľovnú popu. V roku 1983 vydala eponymný sólový debutový album, po ktorom nasledovali nahrávky Like A Virgin (1984), True Blue (1986), Like A Prayer (1989), Erotica (1992), Bedtime Stories (1994), Ray Of Light (1998), Music (2000), American Life (2003), Confessions On A Dance Floor (2005), Hard Candy (2008) a MDNA (2012).

Spomínaný nový album Rebel Heart vyjde začiatkom marca a bude obsahovať 19 skladieb. Speváčka už z nahrávky zverejnila piesne ako Living For LoveDevil PrayGhosttownUnapologetic BitchIlluminati a Bitch I'm Madonna, v ktorej hosťuje Nicki Minaj. Urobila tak po tom, ako sa na internet dostalo niekoľko piesní, ktoré nazvala nedokončenými verziami, pričom neskôr unikli aj ďalšie skladby. Okrem americkej raperky na novinke hosťujú aj Nas, Chance The Rapper a Mike Tyson. Viac info

Vypočujte si aktuálny singel Living For Love a pozrite si čerstvo zverejnený trailer - k videoklipu alebo k nedeľnému vystúpeniu na Grammy.


Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív), Hudba.sk
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Madonna