Keby len Taylor Swift vedela. Nemožno zabudnúť na časy, kedy jedna z najžiadanejších speváčok súčasnosti pozerala na popové hviezdy od chrbta so svojou akustickou gitarou a naivnými rozchodovkami. Doba sa veľmi rýchlo mení a zrazu na tú istú strunu brnkajú najväčšie mená popu.

Ani jednu nitku nemá na sebe suchú Justin Timberlake po tom, ako včera uzrel svetlo sveta jeho piaty album Man of the Woods. Štúdiovka, ktorá prerušuje päťročné ticho a poslucháčov má vrátiť k spevákovým koreňom, dostáva od prestížnych médií jednu ľadovú sprchu za druhou. Podľa agregátora recenzií Metacritic má na základe 16 recenzií priemerné hodnotenie 57 percent. Ide o najnižšie, aké kedy tento popový idol dostal, hoci druhá časť albumu The 20/20 Experience (recenzia) získala len o tri percentuálne body viac.

videoklip Man of the Woods Zdroj: Youtube

Vo väčšine článkov kritici nahrávke vyčítajú tematický chaos. Nevedia, či sa chcel dopracovať ku country vyplývajúceho z jeho memphiského pôvodu, ktorého je na opuse minimum, alebo hudobnému začiatku, keď naposledy pracoval s Pharrellom Williamsom, produkčným tímom The Neptunes, Timbalandom a producentom menom Nate "Danja" Hills na debute Justified (2002). Floskuly a otrepané frázy snáď ani netreba spomínať.

My vám našu recenziu prinesieme v stredu. Medzitým si pozrite posledný zo štyroch sľubovaných videoklipov. Vizuál režiséra Paula Huntera z kolektívu Prettybird, s ktorým spevák spolupracoval aj na dvojklipe Let Me Talk To You / My Love, vznikol tentokrát k "urban-bopovej" titulke novej nahrávky. Zobrazuje 36-ročného umelca v červenej flanelovej košeli sprevádzajúc svoju zákonitú manželku Jessicu Biel za kamerou naprieč divokou severoamerickou prírodou. Ku koncu videoklipu si herečka so svojím manželom aj romanticky zatancuje, čím si môže konečne odškrtnúť zo zoznamu účinkovanie v jednom z jeho videí. Následne spevák pripomenie aj časy svojho pôsobenia v 'N Sync, keď v štyroch rôznych "drevorubačských" podobách ukazuje typické boybandovské gestá.


Ku country nemala vzťah, inšpiráciu hľadala v Nashville

Náhlou láskou ku country zahorela aj popová stálica Kylie Minogue. V rozhovore pre magazín Rolling Stone priznala, že doposiaľ k odnoži folku a blues nemala vzťah, a preto na povel vydavateľstva spontánne vycestovala do amerického mesta Nashville. Odvtedy je oddanou fanúšičkou Dolly Parton, ktorú zosobnila aj vo videoklipe k singlu Dancing od Sophie Müller (London Grammar - Big Picture).

Pieseň pochádza z albumu Golden s dátumom vydania 6. apríla. Producentsky novinku zastrešili Sky Adams (Zak Abel, Barns Courtney), Lindsey Rimes, Samuel Dixon (Adele, Sia), country producent Jesse Frasure či speváčkin dvorný producentský tím z Veľkej Británie Biffco. Nadchádzajúca kolekcia čerstvého materiálu bude prvá po dvoch dekádach, ktorú Minogue spoluprodukovala. Naposledy sa podieľala na skladateľskom procese albumu Impossible Princess (1997). Ako austrálska diva povedala pre magazín The List, po rozchode s britským hercom menom Joshua Sasse mal na ňu Nashville terapeutické účinky.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube / Koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Kylie Minogue