Sídlo Neverland, známe aj ako Ranč v Sycamore Valley, v ktorom žil zosnulý americký spevák Michael Jackson, predávajú za 67 miliónov dolárov (v prepočte približne 63,6 milióna eur). Nehnuteľnosť ponúkli v roku 2015 za sto miliónov dolárov, no podľa realitnej maklérky Suzanne Perkins bola cena príliš vysoká.

Rozsiahle sídlo sa nachádza v Los Olivos v Kalifornii na pozemku s rozlohou viac ako 1000 hektárov. Jeho súčasťou sú napríklad aj jazero, bazén, kino pre 50 ľudí, tenisový kurt, dom pre zamestnancov či železničná a hasičská stanica. Jackson kúpil ranč v druhej polovici 80. rokov minulého storočia.

hlavná budova ranču Neverland spredu Zdroj: AP Photo/Carolyn KasterPozrite si ďalšie fotografie z Neverlandu

Michael Jackson sa narodil 29. augusta 1958 a už od roku 1964 pôsobil v súrodeneckej kapele The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru a vydal desať štúdiových albumov ako napríklad Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) či HIStory: Past, Present And Future, Book I (1995). Podľa odhadov predal približne 400 miliónov kópií nahrávok.

Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má pätnásť cien Grammy, a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos. Získal aj stovky ďalších ocenení. Zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov.

Vypočujte si album Bad, ktorý vyšiel pred 30 rokmi:



Prečítajte si: Dcéra kráľa popu Paris Jackson si je istá tým, že jej otca zabili

Zdroj: SITA (People.com, archív)
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson