Mladý hudobník z Trenčína so zaujímavou farbou hlasu predstavil svoj nový singel s názov Silence. Kým debutový singel Naspäť tam v slovenčine hovoril o túžbe vráťiť sa do bezstarostného detstva, v aktuálnej novinke naspievanej v anglickom jazyku sa venuje otázke páchania násilia na ženách. Singel podporil emotívnym videoklipom.

ERØ novinkou skladá hold všetkým ženám, ktoré bojujú za svoje práva a za práva rôznych menšín. Predovšetkým ženám, ktoré trpeli akoukoľvek formou násilia a podceňovania. Inšpiroval sa aj tragickou smrťou Violy Macákovej, ktorá ho veľmi pohoršila. Poukazuje aj na ďalšiu dôležitú vec - sebalásku.

Talentovaný spevák a hudobník je autorom textu aj hudby a okrem spevu a gitary sa podieľal aj na aranžmáne skladby a scenári videoklipu. S produkciou skladby mu pomohol Erik "Losos" Horák a na husliach hrá Miroslava Čonková. O choreografiu sa postarala Dominika Malenovská (NØIR Dance Company). V klipe vystupuje tanečné duo Silvia Grachová a Stanislav Stanek a ďalšie dievčatá z NØIR Dance Company. V celom videoklipe nebol použitý ani kúsok mejkapu, čím chcel hudobník zdôrazniť prirodzenú ženskú krásu.


ERØ, vlastným menom Erik Žigmund, je študentom hry na gitare na VŠMU v Bratislave, ale popri škole skladá hudbu na pomedzí folku, jazzu, indie rocku, popu a R&B. Okrem gitary hrá aj na klavíri a spieva. Za svoje najväčšie hudobné inšpirácie považuje Amy Winehouse, ZAZ či Stevieho Wondera. Hudbe sa venuje odmalička, ale skladá a koncertuje približne tri roky. Vystupuje v rôznych podnikoch a divadlách (Ticho a spol., Bábkové divadlo v Žiline). V .klube pod lampou vystupoval ako predskokan skupiny Felix.

V minulosti už raz vyhral Demovnicu Rádia_FM a účinkoval na koncerte jej výhercov v KC Dunaj. Nedávno získal ocenenie za muzikálny výkon v súťaži Nové tváre slovenského jazzu. Minulý rok výstupil aj na festivale TAKT v Srbsku. Venuje sa tiež skladaniu hudby do rôznych študetnských filmov a na konte má spolupráce s Borekom Suchánkom alebo Juliánou Hamranovou. Zložil už viac ako 40 skladieb, ktoré sa chystá postupne nahrať v štúdiu. Stále pracuje na nových skladbách a momentálne zakladá kapelu. Tento rok sa objavil v longliste kategórie Objav roka v ankete Radio_Head Awards.

Prečítajte si tiež: Nový objav na domácej scéne ERØ prichádza s chytľavým debutovým singlom

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Erik Žigmund. Text správy sme upravili.

Foto: archív speváka