Americká pop-rocková kapela Haim, ktorej základ tvoria tri sestry Este, Danielle a Alana Haim, vydá album Women In Music Pt. III. Novinka sa dostane na trh 24. apríla na CD, vinyle, kazete aj v digitálnej forme.

Skupina potvrdila informácie na Twitteri, kde zverejnila aj obal nahrávky. Na fotografii stoja všetky tri členky za pultom v obchode. Autorom obalu je Paul Thomas Anderson. O produkciu štúdiovky sa postarali Danielle Haim, Rostam Batmanglij a Ariel Rechtshaid.

Kapela z očakávanej novinky predtým predstavila piesne Now I'm in It, Hallelujah a Summer Girl, pričom v najbližších dňoch by k nim mala pribudnúť aj ďalšia ochutnávka v podobe singla The Steps.


Haim vznikli v roku 2007 v Los Angeles. Debutovali v roku 2012 EP nahrávkou Forever. V septembri 2013 im vyšiel album Days Are Gone so singlami Forever, Don't Save Me, Falling, The Wire, If I Could Change Your Mind a My Song 5. V júli 2017 vydali druhú štúdiovku Something to Tell You.

Haim zvíťazili v ankete BBC Sound of 2013, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Nominovali ich tiež na cenu Grammy v kategórii Najlepší nováčik. Podieľali sa na albume Motion (2014) škótskeho dídžeja a producenta Calvina Harrisa a prispeli aj na soundtrack filmu Hry o život: Drozdajka 1 (2014).


Zdroj: SITA (Nme.com, Haimtheband.com, archív)
Foto: artwork / Paul Thomas Anderson

Súvisiaci interpreti: Haim