Skvelé koncerty, more, zábava až do rána a krásna tyrkysová lagúna! Sea Star Festival v chorvátskom Umagu ponúka parádny začiatok leta s hviezdami ako The Prodigy či Robin Schulz. Rezervujte si čas 19. a 20. mája, do Umagu je to necelých 600 km a do 10. marca si kúpite festivalovú permanentku len za 45 eur.


The Prodigy
sú už niekoľko desaťročí hlavnými strojcami celosvetového elektronického hudobného šialenstva. Svoju koncertnú šou a nevyčerpateľnú energiu privezú na najväčšie pódiá v rámci svojho svetového turné, ktoré ohlásili sloganom: "Pripravte sa na novú ohnivú vlnu!" Ich nesmrteľné hity ako Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up a mnoho ďalších budú tým najlepším začiatkom letnej festivalej sezóny.

Skupina sa tento rok predstaví v kontinentálnej Európe prvýkrát bez svojho najvýraznejšieho člena Keitha Flinta, ktorý si v roku 2018 vzal život. Mnohí si vrátane jeho spoluhráčov si vtedy mysleli, že je to koniec The Prodigy. Comebackové koncerty v Londýne však ukázali, že túžba zdieľať hudbu s fanúšikmi v zostávajúcich členoch - producentovi Liamovi Howlettovi a spevákovi Maximovi - je silnejšia než kedykoľvek predtým. A to isté platí aj o odozve publika.

 
Ďalším headlinerom Sea Star Festivalu 2023 je svetová hudobná superstar, nemecký dídžej a producent Robin Schulz. Posledných desať rokov má na popovej scéne nezastupiteľné miesto, čo potvrdzuje aj viac ako 10 miliárd vypočutí jeho tvorby len prostredníctvom streamovacích služieb. S viac ako 450 oceneniami z 30 krajín je Schulz absolútnou megastar elektronickej scény.

S hitovými remixmi WavesPrayer in C si podmanil celosvetové publikum a zahájil svoj raketový vzostup na svetovej hudobnej scéne. Šesť rokov po sebe bol v rebríčku DJ Magazine Top 100 DJs zaradený medzi najvýznamnejších svetových DJ, získal nomináciu na Grammy a spolupracoval s hviezdami ako David Guetta, Cheat Codes či James Blunt.

Od minulého roka je súčasťou prestížneho klubu One Billion Stream na Spotify, pričom iba jeho singel Sugar má na tejto platforme viac ako jednu miliardu vypočutí. Schulzovo vystupenie na jubilejnom piatom ročníku Sea Star je jeho návratom na festival, na ktorom vystúpil už v roku 2018.



Istanbulský housový dídžej a producent Mahmut Orhan má v Umagu už mnohých fanúšikov, na Sea Star Festivale vystúpil prvýkrát v roku 2019. Je jedným z najtalentovanejších interpretov tanečnej hudby za posledné roky a pravidelne sa objavuje v lineupoch popredných svetových festivalov. 


Dídžejka a producentka Indira Paganotto je jedným z najzaujímavejších nových mien na svetovej techno scéne a svojimi energickými vystúpeniami si získava fanúšikov po celom svete. Organizátori EXIT festivalu, ktorí pripravujú aj Sea Star Festival, už z jej minuloročných vystúpení vedia, že prinesie do Umagu jedinečnú kombináciu techna a psytrancu a magická lagúna Stella Maris bude sršať energiou.


Festival Sea Star sa uskutočné 19. a 20. mája na krásnej pláži letoviska Stella Maris v chorvátskom Umagu. Dychvyrážajúce západy slnka v kombinácii s tyrkysovou vodou lagúny predstavujú ideálne miesto na otvorenie festivalového leta a zároveň na vytvorenie celoživotných spomienok s priateľmi. Počas doterajšej štvorročnej histórie festivalu sa tu predstavili hviezdy ako Wu-Tang Clan, Meduza, Hurts či Fat Boy Slim. 

Kompletný program a všetky informácie nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.seastarfestival.com. 

Redakciu Hudba.sk za organizátorov Sea Star Festivalu informovala PR manažérka Silvia Turnerová. Správu sme upravili.