Hoci sa malo akustické turné Kataríny Knechtovej skončiť už pred Veľkou nocou, speváčka po vynikajúcich ohlasoch pridáva ďalšie vystúpenia. Na marcových koncertoch príjemne prekvapila nielen ako hudobníčka ale aj vtipnými vsuvkami a sviežou komunikáciou s fanúšikmi. Tí ju za to odmenili rôznymi spontánnymi prejavmi.

"Som nabitá dobrou energiou. Celý nápad takéto turné spraviť vznikol v januári, keď bola depresia. Vedela som, že musím niečo vymyslieť – hudbu, a k nej tie fóry. No ja nie som nejaký zabávač. Je to aj skúška interakcie s publikom. V tom všetkom dokopy musí vzniknúť istá chémia medzi ľuďmi a kapelou. A myslím si, že sa to podarilo, takže sa veľmi teším," povedala nám Katarína Knechtová v rozhovore tesne po prvom koncerte, ktorý sa konal 13. marca v Košiciach.

Na cestách po slovenských kluboch strávila následne celý zvyšok marca. Svoje najväčšie hity prerobila do netradičných unplugged verzií, dokonca aj tie zvukovo náročné zo zatiaľ posledného albumu Tajomstvá, ktorý produkoval spolupracovník Depeche Mode Christian Eigner. Fanúšikovia tak neprišli ani o aktuálne Katkine single ako Zmier svetlo s tmouKeby alebo Zločin. "Tým, že môj posledný album je elektronický, a v istom zmysle zavádzajúci, ideme tu na dreň, ideme po skladbe. A každý má svoje miesto. Zrazu má skladba inú atmosféru, no stále je to dobrá pesnička," hovorí o nových aranžmánoch svojich hitov, ktoré si s kapelou zamilovala.

Katka Knechtová predstavila nový akustický program Zdroj: Tibor ŠuchtaPozrite si fotoreport z prvého koncertu marcovej akustickej túry
 
Rovnako pozitívne je speváčka naladená aj po skončení posledného plánovaného koncertu, ktorý sa konal minulý štvrtok v Banskej Bystrici. "Turné dopadlo nad naše očakávania. Ľudia boli skvelí, bavili sa, dostávame stále neuveriteľne pozitívnu spätnú väzbu," teší sa Katarína, ktorá na akustické turné išla po prvýkrát a už teraz je jasné, že nie naposledy. "Na mnohých miestach bol o koncerty taký veľký záujem, že sa veľa ľudí do klubu ani nedostalo, a aj preto sme sa rozhodli ešte zopár vystúpení pridať."

Narodeninové turné

Najviac Katku prekvapilo vekové rozpätie fanúšikov, v publiku videla okrem svojich rovesníkov aj deti, no dokonca aj sedemdesiatnikov. A keďže v marci oslavovala narodeniny, nemala núdzu ani o darčeky od nich. "Často dostávam rôzne vyšívanky, vyznania lásky, kvety, či plyšové srdiečka, no teraz to bola torta s celým obrázkom vizuálu nášho turné," hovorí. "Jeden fanúšik mi prišiel dokonca zablahoželať priamo na pódium, no ešte väčšia zábava bola na poslednom koncerte v Banskej Bystrici – tam ma iný mladý muž vzal do náručia a krútil so mnou vo vzduchu asi minútu. Mala som z toho tanca záchvat smiechu."

Pred pokračovaním úspešného turné si Katarína dopriala pauzu a odišla si zalyžovať do Talianska. "Túto zimnú sezónu som zatiaľ stihla len bežkovať, ale aj lyžovanie mi ide obstojne. Nie som veľmi dobrý lyžiar, ale zleziem z každého svahu. Aj keď to možno nevyzerá vždy veľmi elegantne." Na pódiu ju opäť môžete vidieť už koncom apríla. Druhá, neplánovaná časť akustického turné sa začne 24. apríla v Novom Meste nad Váhom a pokračovať bude v Leviciach, Brezne, Bratislave a v Starej Ľubovni.

Na všetkých piatich pridaných koncertoch bude Katku Knechtovú opäť ako hosť sprevádzať skupina Bloom, ktorá na turné zbiera cenné skúsenosti a v porovnaní s prvým koncertom v Košiciach je jej speváčka Barbora Drahovská v pozícii predskokanky čoraz istejšia. Knechtová tak na akustickom turné dokázala svoje kvality a zároveň pomáha zviditeľniť zaujímavú mladú kapelu, o ktorej ešte určite budeme počuť.

Pridané koncerty akustického turné Kataríny Knechtovej:

24. 4. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
25. 4. - Levice, Klub Reviczky
26. 4. - Brezno, Bombura
29. 5. - Bratislava, Rock Cafe
28. 6. - Stará Ľubovňa, Hrad Stará Ľubovňa

Pozrite si decembrové vystúpenie v rámci programu Slovensko advent 2012, ktoré Katku Knechtovú inšpirovalo, aby s akustickými verziami svojich piesní vyrazila na turné.


Zdroj: PR (Eva Bacigalová), archív Hudba.sk (rozhovor Laca Ontka)
Foto: Ursula Forbakova

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová