Za sebou máme piaty výber naslepo. Voľné miesta v jednotlivých tímoch sa rýchlo míňajú, a preto koučovia pred stlačením tlačidla chcem ťa zodpovedne zvažovali, koho vpustia na doteraz prázdne miesto, a pre koho, naopak, už miesto nemajú. Pozrite sa, komu sa podarilo svojím hlasom presvedčiť.

Pre sedemnásťročného študenta Patrika Malého bola účasť v Hlase prvou väčšou hudobnou skúsenosťou. Patrik pochádza z rodiny, v ktorej sa nikto hudbe nikdy nevenoval a je tiež samoukom v hre na gitare. V jej spoločnosti vkročil aj na pódium Hlasu, kde zaspieval skladbu  Let Her Go od speváka Passengera. Takmer okamžite boli v hlase mladého speváka čitateľné emócie, ktoré na druhej strane chýbali v jeho mimike. Tá bola poznačená trémou. No spevácky prejav bol silnejší než tento menší nedostatok, ktorý je možné odstrániť. Do svojho tímu ho chceli všetci koučovia, Majk Spirit dokonca pri poltesku stál.
 
"Veľmi silné vystúpenie, spieval si krásnu folkovú pesničku. Chcel by som, aby si svoj krásny hlas používal na svoje pesničky. Najkrajšia vec je, keď budeš spievať zo svojej vlastnej duše," začal presvedčivo raper. "Môžeš byť zapamätateľný tým hlasom, ten je tak originálny, tak špecifický a zaujímavý. Máš to kúzlo, to niečo, čo sa nedá naučiť. Narodil si sa preto, aby si spieval. Ty si človek, ktorý na tejto scéne chýba," pokračovala v lákaní do tímu Dara. "Ty máš jasno v tom, čo chceš robiť. Máš dar od Boha, je vidno, že si to zúročil za tie roky driny," pridal pochvalné slová aj Michal David, ktorého si Patrik vybral za svojho kouča. Rodičia mladého speváka boli dokonca prekvapení, že má Patrik až taký talent, ktorý zaujme všetkých koučov.


Speváčka z kapely Laura a její tigři nezaujala nikoho

Miesto v žiadnom tíme sa neušlo Kateřine Šalátovej, ktorá pôsobí ako speváčka v kapele Laura a její tigři. Okrem toho učí v hudobnej škole spev. Ani tieto výrazné hudobné a spevácke skúsenosti sa však nepodpísali pod jej vystúpenie, ktoré predviedla v Hlase. Neotočilo sa ani jedno kreslo. Jednoducho nepresvedčila.

Pepa Vojtek jej úprimne povedal, že jej to intonačne veľmi lietalo hore dole. Marta ocenila aspoň skutočnosť, že to bolo odspievané s radosťou, a že si to speváčka patrične užila. "Pre mňa tam nebolo to čo hľadám," vysvetlil svoj dôvod nezáujmu Majk Spirit.


Petra Kepeňová zo SuperStar opäť v speváckej súťaži

Šťastie v súťaži skúsila aj tridsaťročná speváčka Petra Kepeňová, ktorú si možno ešte pamätáte z druhej série slovenskej SuperStar. Za svoj doterajší najväčší hudobný úspech označila Petra svoje účinkovanie na turné kapiel Olympic a Alphaville, kde robila predskokana. Po niekoľkoročných skúsenostiach sa speváčka opäť vrátila na pódium speváckej súťaže, kde príliš nezažiarila. Jej podanie skladby Heaven od Briana Adamsa pôsobila nevýrazne, jej hlas kdesi zanikal a v konečnom dôsledku zaujal iba jedného kouča, Jozefa Vojteka, ktorí ju hneď privítal vo svojom tíme, keďže sa žiadny boj o súťažiacu nekonal.


Už budúcu stredu sa prvá fáza speváckej šou, nazvaná výbery naslepo, skončí. Šiesta epizóda bude tou poslednou, v ktorej si pätica koučov bude vyberať nádejných spevákov a speváčky do svojich tímov. Budeme svedkami bojov o posledné voľné miesta, na ktoré sa dostanú už iba tí súťažiaci, ktorí budú schopní svojím hlasom poriadne zamiešať karty.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Hlas.markiza.sk

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Majk Spirit