Zakladajúci člen kapely Snarky Puppy Bill Laurance, vychádzajúca hviezda izraelského jazzu Sivan Arbel a exotická a cappella formácia Vocal Sampling z Kuby. To sú mená troch účinkujúcich na tohtoročných jubilejných desiatych Jarných džezákoch, ktoré sa uskutočnia už v piatok 7. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Trojnásobný držiteľ prestížnej ceny Grammy, klávesák Bill Laurance, sa okrem Bratislavy predstaví aj v Žiline, kde sa v stredu 5. apríla predstaví v slovenskej premiére so sólovým koncertom. Svoju najnovšiu Grammy získal za album Culcha Vulcha (2016), jedenásty album kapely Snarky Puppy. Úspech však zožal aj so svojím debutom Flint, s ktorým sa v roku 2014 dostal na prvé miesto iTunes Jazz Chart.

Nedávno vydal album Live at Union Chapel, ktorý predstaví aj v Žiline a Bratislave. Pianista a skladateľ, ktorý spolupracoval s hviezdami ako Morcheeba, Bobby McFerrin, David Crosby, či Jacob Collier, sa slovenským fanúšikom predstaví v koncertnej verzii v triu s bubeníkom a basgitaristom. 

  
Pred vystúpením Billa Laurencea piatkový večer odštartuje talentovaná izraelská speváčka Sivan Arbel, ktorú kritici označujú za vychádzajúcu hviezdu newyorskej jazzovej scény.

Po koncerte hlavnej hviezdy zase bratislavskí fanúšikovia na obľúbenej jarnej edícii Bratislavských jazzových dní zažijú hudobný výlet na Kubu. Čisto mužská a cappella skupina Vocal Sampling, ktorá má na konte tri nominácie na Latin Gramy Awards, spolu s vlastnými skladbami spestrí večer aj originálnymi coverveziami svetových hitov ako Hotel California či Every Breath You Take

Časový lineup jarných Bratislavských jazzových dní 2017:

17:30 - otvorenie klubu 
18:30-19:30 - Sivan Arbel
20:00-21:00 - Bill Laurance group
21:30-22:30 - Vocal Sampling


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka podujatia Silvia Turnerová.

Foto: Yvan Padron