Prvý singel neosoulového dua Tribe. prináša na slovenskú scénu závan nového, sviežeho vzduchu. Duo, ktoré sa sformovalo v Bratislave, zverejnilo svoj debut spolu s videoklipom, v ktorom hviezdi zvodná tanečníčka.

Jadro neosoulového projektu Tribe. tvorí dvojica mladých hudobníkov Šimon Gál a Martin Vyoral, ktorí spolu už takmer dva roky experimentujú a hľadajú svoj vlastný originálny zvuk. Hneď prvá zverejnená skladba Green D je dôkazom, že sa im podarilo zaujímavo premiešať viacero žánrov. Perkusívne rytmy, disco synth, funky gitarky, či dokonca sample s africkým nádychom spolu tvoria exotiku, aká sa na slovenskej scéne často nepočuje.

Kým hudobne prinášajú Tribe. farebnú zmes zvukov, videoklip je veľmi jednoduchý a priamočiary. V minimalistickom koncepte uvidíte tanečnicu Katarínu Kvasňovskú ako v sexi outfite na jeden dych a jeden záber utancuje celú skladbu. Zvodné pohyby a pekné krivky potešia mužské oko, ale určite ich ocenia aj ženy - okrem tých, ktoré budú závidieť. O réžiu a postprodukciu sa postarali Viktor Kamenický, ktorý má už za sebou viacero klipov (napr. pre Andreu Bučko), spoločne s priateľkou a kolegyňou Jankou Žjak. Kameru mal na starosti Martin Faragula.


Text: Matej Sekerka
Foto: Facebook.com/againtribe