Pesničkár Janko Kulich spolu so skupinou Kolegium prichádzajú s novinkou v podobe "kúzelného" singla Ta dá v prvoaprílovej premiére spolu s videoklipom. "Náš svet je plný kúzelníkov, ktorí síce čarujú, ale nič nevykúzlia. Dokonca sú aj takí, čo vstupné vyberú a kúzlo neukážu," hovorí s úsmevom Matúš Holečka alias kúzelník Jirka zo skupiny Kolegium.

"Je to pesnička o amatérskom kúzelníkovi, ktorý sa chystá na svoje debutové vystúpenie a zároveň aj na jedinečné kúzlo aké nikto nikdy nevidel. Videoklip, v ktorom si kúzelníka Jirku vierohodne zahral náš gitarista Matúš, zavedie divákov do zákulisia veľkej mágie, do VIP šatne kúzelníka tesne pred jeho prvou veľkou šou. Premiéru pesničky sme zámerne zdržali nakoľko sa ukázalo, že jej text z neznámej príčiny trefne komentuje dianie na politickej scéne. Nechceli sme, aby to bola premiéra pre premiéra. Ta dá je žartovná, šmatlavá sonda do duše kúzelníka, a práve preto ten termín 1. apríl. Osobne odporúčam radšej stokrát vidieť ako počuť," vysvetľuje autor pesničky Janko Kulich.


Skladba vznikla ešte v roku 2019 na album Doba drevená. Autor textu aj hudby je Janko Kulich, zatiaľ čo o hudobný aranž sa postarala celá kapela v zložení Maro Vojtko (basgitara), Štefan Hlôška (ústna harmonika) a Matúš Holečka (gitary, mandolína). Práve posledný menovaný je zároveň hlavným a jediným aktérom humorného videoklipu, ktorý sa natáčal v priestoroch Mestského kultúrneho centra v Žiari nad Hronom. Nahrávanie prebiehalo v domovskom štúdiu Whatever Vladislava Leškovského, o kameru, réžiu aj strih sa postaral Marks z Kontrast Production.

Skupina Janko Kulich & Kolegium má na svojom konte 4 radové albumy, desiatky singlov s videoklipmi, ale aj stovky hraní doma i v Čechách. V minulosti sa zviditeľnili najmä projektom Koncerty pod oknami, keď ako prví z umelcov začali koncertovať pod oknami ľudí v karanténe. Ich celodenné sídliskové turné z vlečky traktora zachytili vo videoklipe k piesni A ty si sa tak tešila.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Janko Kulich. Text správy sme upravili.