Tvrdší zvuk založený na syntezátoroch, údernom beate a chirurgicky presných perkusiách pôsobí ako protipól k organickému a melodickému celku, akým je album Yrsa. S novou skladbou Hiatus prichádzajú Bulp rok od debutu, za ktorý získali Radio_Head Award v kategórii Nahrávka roka - Elektronická hudba.

Skladbu Hiatus zložil a vo svojom štúdiu nahral Samo Štefanec, pričom si ju sám aj zmixoval a autorsky sa podpísal pod minimalistický artwork. "Dlhšie som experimentoval s viac raw zvukom, ktorý by nebol veľmi doplnený o organické zvuky, tak príznačné pre moju tvorbu. Výsledkom bol tento skôr klubovo a tanečne ladený track," hovorí hudobník a producent o svojom novom počine.

Do výslednej zvukovej podoby skladbu zmastroval Tomáš Karásek v štúdiu Gargle&Expel. Singel vyšiel 2. mája ako download a stream na značkách Deadred Records a Starcastic Records. Ešte predtým sa však objavil na kompilácii nádejných slovenských projektov Ostrov hudby 2 a naživo už zaznel na niekoľkých koncertoc -, naposledy v rámci programu Ostrov Hudby Live na festivale SHARPE. Teraz sa kapela rozhodla sprístupniť skladbu aj v rámci vlastnej diskografie.



Bulp odohrajú v najbližších dňoch koncerty v& Česku. Zastavia sa 3. mája v Prahe v Café v lese, kde spoja sily s kapelou Autumnist, 4. mája vystúpia potom v Olomouci a 5. mája vo Valašskom Meziříčí.

Redakciu Hudba.sk informoval Martin Turzík z vydavateľstva Deadred Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Oliver Staša