V sobotu 4. mája sa mal konať koncert, na ktorom by sa takmer presne po roku opäť stretli hudobníci a ľudia z celého Slovenska, aby si pripomenuli Martinu Kušnírovú a Jána Kuciaka. Tí totiž plánovali svoju svadbu práve na prvú májovú sobotu minulého roka. Kvôli nepriaznivej predpovedi počasia sa však výročné podujatie posúva o dva týždne neskôr.

Koncert pre Martinu a Jána sa tak uskutoční v sobotu 18. mája. Gro programu sa nemení a v presunutom termíne na futbalovom ihrisku v Gregorovciach vystúpia Richard Müller s kapelou i Slovenský komorný orchester.

"Nárazový vietor a dážď na mäkkom podloží futbalového ihriska by výrazne komplikovali bezpečnosť pri stavbe pódia a ďalšie prípravné práce. Zlé počasie by podľa aktuálnej predpovede malo pokračovať aj počas samotnej akcie. Veríme, že sa vidíme už o dva týždne," uvádzajú organizátori festivalu Pohoda, ktorý podujatie pripravuje.

"Koncert v deň prvého výročia plánovanej svadby Martiny a Jána má v sebe symboliku stretnutia - v ten deň sa prostredníctvom nich mali spojiť dve rodiny, a my veríme, že podujatie spojí veľa ľudí, ktorým záleží na našej krajine. Chceme si pripomenúť týchto dvoch mladých ľudí a zdôrazniť, že nezabudneme na príčinu ich smrti. Chceme tiež vyjadriť spolupatričnosť s ich rodinami a so všetkými, ktorých táto tragická udalosť spojila v úsilí meniť Slovensko k lepšiemu," vysvetlil Michal Kaščák zámer pripomenúť si svadbu, ktorá sa nikdy nekonala.

Prečítajte si o minuloročnom koncerte, ktorý sa konal priamo v deň plánovanej svadby zavraždeného páru: 

Koncert pre Martinu a Jána ukázal spolupatričnosť, ktorá medzi nami často chýba

Redakciu Hudba.sk informoval Anton Repka z agentúry Pohoda. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: TASR - Milan Kapusta

Súvisiaci interpreti: Richard Müller