Pod značkou vydavateľstva Bruuder Records zverejnili Queer Jane nový singel v pozitívnej nálade s názvom Sunrise Sunrise, pričom skladba dostala aj vtipné lyric video. Je to už tretia novinka, ktorú Queer Jane vypustili do sveta, čo by mohlo naznačovať aj dostatok materiálu na nový album. O tom však kapela zatiaľ mlčí.

"Sunrise Sunrise je pesnička, ktorá putuje svetom. Zložil a nahral som ju v Prahe, klip sme spravili v Anglicku a teraz ju vydávame na Slovensku. Zrejme aj preto som vo videu rozprestrel krídla a zaletel si. Tematicky tak trochu nadväzujeme na náš predchádzajúci singel Waiting For The Sun. Slnka sme sa teda dočkali a uvidíme, čo bude ďalej," uviedol frontman kapely Queer Jane, autor hudby a textu ku skladbe Sunrise Sunrise Vlado Nosáľ.

Umelecky vyzretá pieseň Sunrise Sunrise nesie Nosáľov nezameniteľný rukopis, ktorý prináša chytľavú, zaujímavú melódiu s láskou v slovách a nekomplikovaným hudobným zafarbením. To všetko podčiarkne nekonvenčný videoklip už tradične z dielne Soni Maletz.


Skladba Sunrise Sunrise vyšla exkluzívne aj na 10" EP vinyle, ktorý prinieslo vydavateľstvo Bruuder Records 13.apríla, teda v deň Record Store Day 2019, pod názvom Bruuder Records Volume One.

Nahrávka obsahuje šesť doteraz nevydaných trackov od Sounds Like This, The Youniverse, Queer Jane a Issaraphab. Tento vinyl bol dostupný výlučne v kamenných obchodoch, ktoré sa Record Store Day zúčastnili. Dnešným dňom zahajuje vydavteľstvo postupné digitálne vydávanie jednotlivých skladieb a Sunrise Sunrise je prvou z nich. 


Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Sloboda z Bruuder Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Artwork singla/Soňa Maletz