Richard Müller sa iba nedávno predstavil v Prahe, kde na koncerte v Retro Music Hall vystúpil spoločne so svojím špeciálnym hosťom Danom Bártom. Dvojica sa 27. júna predstaví aj v Amfiteátri v Pezinku a spoločne s nimi sa na pódium postaví aj Zuzana Smatanová, Lucia Šoralová a Sima Martausová.

"Som rád, že som sa oslovil Dana Bártu a on súhlasil. Publikum ho plne akceptuje. Dokonca by som povedal, že jeho vystúpenie posunie atmosféru koncertu ešte ďalej," uviedol Müller. Ten v Prahe v sprievode piatich hudobníkov predviedol koncert plný energie a hitov.

V metropole Českej republiky tak okrem iných zazneli skladby Po schodoch, Štěstí je krásná věc, Nina Ricci, Nebude to ľahké či Tlaková níž. Odmenou bolo aplaudujúce publikum, ktoré s niekoľkonásobným Zlatým Slávikom odspievalo každú pieseň. Záverečný dvojitý prídavok napokon sprevádzal nekončiaci potlesk. 

"Na hudobnej scéne pôsobím 30 rokov a stále sa snažím vymýšľať niečo nové a prekvapovať mojich fanúšikov. Teší ma a nabíja energou, keď mi to vracajú. Pražský koncert bol pre mňa veľkým prekvapením, atmosféra bola mimoriadna. Nemôžem sa dočkať, že si spoločné vystúpenie s kapelou a Danom Bártom zopakujem 27. júna v pezinskom Amfiteátri," dodal Müller.  

Pokračovanie úspešného turné HLASY

To, že Richard Müller rád skúša nové veci dokázal aj minulý rok, keď očaril celé Česko a Slovensko projektom HLASY. Tento rok sa fanúšikom pripomenie s rovnakým konceptom, no vynoveným repertoárom. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť až na 40 koncertov, z toho 17 na Slovensku.

"Minuloročné turné bolo všade beznádejne vypredané a mnohým sa už neušli lístky. Turné HLASY 2 je nová šanca uvidieť nás v tomto jedinečnom spojení, ktoré si veľmi užívame. Na nové turné ideme do veľkej miery s novým programom, čo určite ocenia tí, ktorí sa prišli pozrieť vlani a chystajú sa znova. Takže už niekoľko mesiacov zostavujeme výber ďalších Richardových hitov, aranžujeme ich do nového dizajnu a nahrávame nové CD," uviedla Jana Golisová zo skupiny Fragile.

Richard Müller a skupina Fragile odštartujú turné na konci septembra v Trenčíne. Koncertná šnúra potrvá takmer dva mesiace. Vstupenky sú už v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Termíny koncertov:

29. 9. - Trenčín, Posádkový klub ODA
2. 10. - Piešťany, Dom umenia
4. 10. - Žilina, Dom odborov
5. 10. - Martin, Kino Strojár
6. 10. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
8. 10. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
9. 10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
11. 10. - Prešov, Kino Scala
12. 10. - Košice, Spoločenský pavilón
15. 10. - Humenné, MSKS
16. 10. - Michalovce, MSKS
17. 10. - Lučenec, Kino Apollo
21. 10. - Bratislava, NTC
24. 10. - Nitra, PKO
25. 10. - Prievidza, Športová hala Niké Aréna
26. 10. - Banská Bystrica, Aula SZU
29. 10. - Trnava, Dom kultúry

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Tomáš Martinek

Súvisiaci interpreti: Richard Müller