Skupiny, ktoré patria medzi najlepšie slovenské koncertné kapely, spojili sily a pripravili pre svojich fanúšikov príjemný letný zážitok v podobe dvojkoncertu. Už 11. augusta môžete na Pláži pod Ufom zažiť ich prvé spoločné vystúpenie v Bratislave. Na koncert sa už obe zoskupenia veľmi tešia.

"Skupina Para hrá toto leto menej festivalov, voľné dni využívame na tvorbu nových pesničiek. No keďže nám záleží na našich fanúšikoch, radi ich potešíme špeciálnym koncertom s kapelou Korben Dallas. Letný koncert na pláži znie ako dobrý nápad," hovorí basgitarista a textár Matúš Vallo z Pary.

Koncert si chcú užiť aj chalani z Korben Dallas, vrátane speváka a gitaristu Juraja Benetina. "Sme radi, že si zahráme na dobrom mieste. Pláž pod Ufom je zaujímavý priestor na koncert v letnej Bratislave a Para skvelá kapela do partie. Určite to bude večer so super atmosférou."

Obe kapely sa na spoločnom dvojkoncerte v Bratislave stretnú po prvýkrát, za sebou však majú spoločné vystúpenie z februára tohto roka, keď sa ako headlineri predstavili na protikorupčnom festivale Pucung v Košiciach.


Para pôsobí na hudobnej scéne od roku 1995 a na konte má albumy Veci začnú fungovať (2000), 1234 (2001), Brutálna zostava (2004), Para (2007), Povstanie (2010) a Menšina (2012). Medzi ich známe skladby patria napríklad Abstinent, Matamatomatahari, Otec, Keď ťa stretnem, Prezident, Zatancuj, Prví poslední, Brutálna zostava či Kruhy do vody

Skupina Korben Dallas vznikla v roku 2010. Ich prvý album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako záznam koncertu, nominovali na Radio_Head Award v kategórii Album roka - cena kritikov. Muzikanti si počas predvlaňajšieho udeľovania Radio_Head Awards prevzali tri sošky v kategóriách - Koncertná kapela/interpret roka, Album roka (Karnevalová vrana, 2013) a Singel roka (Otec). Na konte majú tiež nahrávky Banská Bystrica (2014), z ktorej pochádza dueto s Janou Kirschner Spolu a Kam ideme (2015). 


Zdroj: agentúra Vivien, SITA, archív Hudba.sk
Foto: PR / agentúra Vivien

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Para