Slovenská formácia Jozefovekone pôsobí na hudobnej scéne dva roky a hrá nový hudobný štýl, ktorý nazvali jazdecký rock. Chalani majú skúšobňu v jazdeckom areáli, texty piesní vychádzajú zo zbierky básní od básnika Jozefa Halgoša, ktorý bol jazdecký rozhodca na jazdeckých pretekoch.

Samotní členovia kapely majú ku koňom tiež blízko. Spevák a gitarista Pavol "Palco" Kováč pracuje pri koňoch už 20 rokov. Vladislav "Vladky" Medár, bubeník kapely, tak isto pracuje s koňmi. No a zbytok skupiny Kamil "Eddy" Krivosudský - basa a Viktor "Vitório" Čičaj - klávesy, sú čisté kone výzorovo a aj správaním - pijú veľa vody a veľa jedia. Tento rok sa pridal do stáda aj výborný gitarista Maťo Mesároš. No ako nazvať ich vlastnú hudobnú tvorbu, keď celý ich život a muzika sa točí okolo koní? Predsa jazdecký rock.

Skupine sa podarilo za krátku dobu existencie zahrať veľa koncertov a podujatí rôznej veľkosti a žánru ako napríklad motozraz Sveta Motocyklov na Zemplínskej Šírave, motozraz Stará Turá, motozraz OWNSPACE Jihlava (CZ), Hanspaulský festival v Prahe, vinobranie v Rači, Vianoce v Bratislave a Galante, mestské podujatia v Bojniciach, Kežmarku, Rusovciach a veľa klubových akcií.

Oficiálne majú nahraté dve skladby s názvom Tak sám a Letné ráno, ktoré nahrávali v štúdiu Randal Group za produkčného prispenia Jimiho Cimbalu. Na obidve tieto skladbu majú aj oficiálne videoklipy, ktoré natočil fotograf a kameraman Mário Šajdík. Skladby už rotujú aj v zopár regionálnych rádiách na Slovenku aj v Čechách.



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli členovia formácie.