Anglický spevák, klavirista a skladateľ Elton John ostro skritizoval pokračujúcu krízu týkajúcu sa brexitu a povedal, že v tomto smere na svoju vlasť nemôže byť hrdý. "Hanbím sa za svoju krajinu pre to, čo spravila. Rozdelila ľudí," povedal.

"Som na smrť chorý z politikov, predovšetkým z britských politikov. Som na smrť chorý z brexitu. Som Európan. Nie som žiadny hlúpy, koloniálny, imperialistický anglický idiot," vyhlásil Elton John, ktorý počas svojej vyše 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete a je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. 

Príbeh Eltona Johna si aktuálne môžu pozrieť aj slovenskí diváci v kinách, kde sa premieta snímka Rocketman. Anglický spevák ponúka pohľad do svojho života prostredníctvom fantasy muzikálu. O réžiu filmu sa postaral Dexter Fletcher a hlavnú úlohu stvárnil Taron Egerton

Protest proti cenzúre Rocketmana v Rusku

Elton John a tvorcovia biografie Rocketman v piatok ostro skritizovali rozhodnutie ruského distribútora scenzurovať niektoré scény z ich nového filmu. V spoločnom stanovisku uviedli, že nevedeli o tom, že počas štvrtkového premietania v Moskve budú z filmu vystrihnuté homosexuálne scény a užívanie drog, čím sa jeho celková dĺžka skrátila o päť minút.

"To, že miestny distribútor vystrihol určité scény a uprel tak divákom možnosť vidieť film ako celok, je smutným odrazom rozdeleného sveta, v akom stále žijeme, ako aj toho, ako vie byť stále kruto odmietavý k láske medzi dvoma ľuďmi," uvádza sa v stanovisku.

Recenzia filmu: Rocketman rozpráva nablýskaný príbeh Eltona Johna. Bližšie ho však nespoznáme


Zdroj: SITA (nme.com), Hudba.sk
Foto: Joel C Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Elton John