Katarína Knechtová predstavuje novinku Verím, v ktorej zhrnula svoje pocity a sklamania z ostatných mesiacov. Speváčka však stále verí v dobro, ktoré je v každom z nás, stačí sa na neho sústrediť. Novinka bude mať televíznu premiéru na galavečere Social Awards Slovakia.


"Krásne chvíle máme pred sebou, verím nám," spieva Katarína Knechtová v novej skladbe s názvom Verím. Hudbu zložila sama speváčka a text napísal Vlado Krausz po dlhom emaile, ktorý mu Katka napísala o svojich aktuálnych pocitoch.

"Vzhľadom na to, čo všetko sa za posledné mesiace dialo a deje - vojna, situácia vo svete, politická situácia u nás, tak som mala pocit neskutočnej frustrácie a sklamania. Mojou jedinou terapiou v snahe nezblázniť sa bola hudba a sny. Premýšľala som o tom ako o koncepte. Koncept ako vidieť v ľuďoch to dobré. Pretože to dobro v každom človeku a každý deň, keď sa na to začnete sústrediť, tak ho pocítite a nájdete. Všetci sme unavení, vyčerpaní, ubolení a máme strach. Ale odkazom piesne je, kým dýchame, musíme veriť. Veriť v dobro a mať sny," vysvetľuje speváčka a skladateľka.


Novinka sa nahrávala v Katkinom domovskom štúdiu Basement a jej spoluproducentom je speváčkin dlhoročný kolega Vlado "Randy" Gnepa. "Po toľkých rokoch spolupráce a priateľstva už obaja vopred vieme, kto na čo myslí a čo v pesničke chce počuť. Preto berieme prácu v štúdiu častokrát skôr ako posedenie pri hudbe. Katka je veľký profesionál a stále ma prekvapí, že spev a víziu piesne má dokonale pripravenú a premyslenú. Skôr ako stihnem reagovať na niečo, čo by sa dalo vylepšiť, povie - zaspievam to ešte raz. A dá to ďalší raz a je to trikrát lepšie," konštatuje s úsmevom spoluproducent skladby.

"Pieseň bola pôvodne balada, ktorú plánujem zverejniť pre fanúšikov na jeseň v akustickej verzii spev a klavír. Takže mám v zálohe taký plán B. Ale potom som o nej začala premýšľať ešte inak. Mám skúsenosť, že balady sú úžasné tanečné veci, takže nakoniec vypálila práve takto," prezradila Katka. Autormi nápaditého animovaného lyric videa sú Adam Komůrka, Pavlína Štefková a Diana Randjaková

Speváčku a skladateľku teraz čaká nabité koncertné leto. S kapelou zahrá na mnohých podujatiach na Slovensku aj v Česku. "Veľmi sa teším na ľudí, na ich energiu, na živé koncerty. To sa nedá opísať po tých dvoch rokoch v izolácii. Vychutnám si každý kilometer v aute počas cestovania na vystúpenia a každú minútu na pódiách. Uvidíme, čo potom prinesie jeseň, ale verím, že už sa situácia s covidom nebude opakovať," uzatvára Katarína Knechtová.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová