Open-air Jarné džezáky s Nateom Smithom, geniálnym bubeníkom svetových hviezd, sa uskutočnia už 28. júna v rusoveckom Sankt Vittus Kaffee. Na podujatí vystúpi aj talentovaný slovenský spevák Samuel Hošek so svojou kapelou.


Nate Smith
je 47-ročný americký hudobník a producent, ktorý úzko spolupracuje s hviezdami ako Pat Metheny, Dave Holland, Chris Potter, José James, John Patitucci či Ravi Coltrane. V Bratislave vystúpi so svojim projektom Kinfolk. Ich spoločná albumová novinka See the birds patrí medzi najlepšie jazzové albumy ostatných rokov. "Vytvára veľkú krásu a bohatstvo a právom ho možno označiť za jeden z dôležitých jazzových albumov tohto roka," napísal o albume holandský magazín Written In Music a anglický The Times mu udelil päť hviezdičiek z piatich.


Samuel Hošek je multitalentovaný umelec, spevák, výtvarník a performer. Je víťazom niekoľkých amerických a európskych súťaží v hudbe a výtvarnom umení. Ako 16-ročný získal štipendium v USA, neskôr študoval na divadelnej fakulte VŠMU. Je absolventom VOŠ Jaroslava Ježka v Prahe v odbore jazzový spev. Koncom roka 2020 vydal svoj debutový album s názvom Our Time is Now, ktorý nahral v spolupráci s producentom Jurešom Líškom z kapely Fallgrapp. Spolu sa predstavia aj na Jarných džezákoch.

"Na Jarné džezáky sa veľmi teším. Konkrétne na krásny exteriérový priestor v Rusovciach, kde všetci spoločne budeme mať možnosť prežiť neopakovateľnú atmosféru. Pre mňa osobne je vždy inšpirácia deliť sa o stage s medzinárodnými hudobnými osobnosťami," teší sa na svoj festivalový koncert Samuel Hošek.


Tohtoročné open-air Jarné jazzáky sa budú konať 28. júna v Rusovciach, v čarovnom prostredí Sankt Vittus Kaffee. Bližšie informácie o koncertoch nájdete na www.jarnejazzaky.sk alebo na Facebook evente festivalu.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová.